Неблондинка за кермом

16.11.2012
Неблондинка за кермом

Шена Хардін виконує присуд.

На початку минулого тижня світові ЗМІ облетіла курйозна новина: суд Огайо ухвалив небувале рішення у справі про порушення правил дорожнього руху. 32–річна негритянка Шена Хардін виїхала на своєму автомобілі на тротуар, аби не чекати, поки шкільний автобус поїде із зупинки. За такий маневр із загрозою для пішоходів суд постановив, аби Хардін упродовж двох днів демонструвала водіям Клівленда табличку з написом: «Тільки ідіот заїжджає на тротуар, щоб об’їхати шкільний автобус». І от час розплати настав: цього тижня Шена вийшла на узбіччя із плакатом відповідного змісту.

За повідомленням агенції «Ассошіейтед пресс», пані Хардін у даному випадку була цілком законослухняною і доносила до громади інформацію про свій «ідіотизм» по одній годині у вівторок та середу. Оскільки Шена стала знаменитою далеко за межами свого міста, її поява на вулиці зі шматком картону привернула увагу цілої армії фотографів. Але жінка не зважала ані на працівників мас–медіа, ані на вуличних роззяв та автомобілістів. Надівши навушники й темні окуляри, Хардін спокійно простояла законну годину й пішла. При цьому місцеву зірку показували в прямому ефірі по кабельному ТБ.

Крім покарання у вигляді «визнання ідіотизму», суд позбавив Шену Хардін водійських прав строком на місяць та впаяв штраф у розмірі 250 доларів.

Залишається констатувати: якби суди виносили такі вироки в Україні, в нас усі узбіччя були б заставлені заможними водіями з «ідіотськими» плакатами в руках.