НОВИНИ ПЛЮС

15.11.2012

Парламент

Новообрані депутати від об’єднаної опозиції (ВО «Батьківщина» і «Фронт змін») ухвалили рішення про створення єдиної фракції у Верховній Раді. Спільне засідання відбулося вчора у центральному штабі «Батьківщини» під головуванням його керівника Олександра Турчинова. Було обговорено організаційні питання, пов’язані із роботою у ВР VII скликання.

Раніше ознайомчі збори новообраних депутатів провели «Свобода» (у Львові) та «УДАР» (у Києві).

Оцінки

Віце–президент США Джо Байден ви­словив Президенту Віктору Януковичу стурбованість з приводу парламентських виборів в Україні. У телефонній розмові Байден попросив Януковича забезпечити справедливе і прозоре завершення виборчого процесу. Також віце–президент США закликав Україну підтвердити прихильність до демократії і припинити вибіркове переслідування політичних опонентів.

Байден телефонував, щоб подякувати за привітання з нагоди переобрання Барака Обами. Янукович запевнив, що влада України робить усе для чесних виборів.

Протести

Дніпропетровський журналіст Віктор Орел, нині безробітний, четверту добу голодує на знак протесту проти фальсифікацій на виборах. Він брав участь в екзит–полі у Солонянському районі, і побачив, що всі офіційні результати партій зійшлися, лише «Регіони» замість 14% отримали значно більше. «Можна зрозуміти, яким чином Партія регіонів «кувала» собі перемогу», — каже Орел, який раніше дописував і для «УМ». Як повідомив журналіст у коментарі «Радіо «Свобода», його акція безстрокова — «наскільки вистачить здоров’я».