Дороге плаття Дороті

14.11.2012
Дороге плаття Дороті

Сукня дівчинки Дороті з кінофільму «Чарівник країни Оз» 1939 року на аукціоні Julien’s минулої неділі продали за 480 тисяч доларів. Ціна вражає, але, як повідомила агенція «Рейтер», вона дещо нижча попередньої оцінки, яка становила 500 тисяч.

На торги було виставлено саме ту біло–блакитну сукенку–сарафан, яку актриса Джуді Гарленд найчастіше носила в кадрі. Власне, це плаття стало легендарним разом із самим фільмом та образом його головної героїні. Покупець головного лота традиційно лишився анонімним.

На тому ж аукціоні продали сукню Джулії Ендрюс, у якій вона з’явилася у фільмі «Звуки музики», — за 38,4 тисячі доларів.

В останні роки, зазначає «Рейтер», ціни на вбрання з відомих голлівудських фільмів просто зашкалюють. Так, у 2011 році знамените біле плаття Мерилін Монро з картини «Сверблячка сьомого року» придбали на аукціоні за 4,6 мільйона, а костюм Одрі Хепберн зі сцени на кінських перегонах у стрічці «Моя чарівна леді» пішов за 3,7 мільйона.

Одну з суконь Дороті з Оз, пошиту для зйомок, у 2005 році продали за 252 тисячі, а влітку 2011–го схожий костюм для акторки Гарленд — аж за 910 тисяч доларів.