Хуліган зі стратосфери

13.11.2012

Герой усієї планети Фелікс Баумгартнер виявився... злочинцем. Місяць тому австрійський екстремал встановив кілька рекордів, стрибнувши зі стратосфери, а минулого тижня його засудили на батьківщині за нанесення тілесних ушкоджень.

Колегія земельного суду Зальцбурга відхилила подану 45–річним парашутистом апеляцію і затвердила вирок, винесений судом першої інстанції ще у квітні.

Відповідач на засідання не з’явився, його інтереси представляв адвокат. Згідно із затвердженим вироком, Баумгартнер має виплатити потерпілому матеріальну шкоду в розмірі 1,5 тисячі євро.

Ідеться про водія грецької вантажівки. Австрієць побився з ним ще два роки тому, застрягши в заторі неподалік стадіону в Зальцбурзі. Під час бійки екстремал ударив грека по обличчю й лишив йому кілька саден. Спроби адвоката представити справу так, ніби Баумгартнер захищався й діяв у допустимих межах самооборони, виявилися марними.

Нагадаємо, нещодавно австрієць став всесвітньо відомим, побивши рекорд висоти стрибка з парашутом — для цього він піднявся у спеціальній капсулі на 39 км над землею. Політ додолу тривав майже десять хвилин, і австрієць став першою людиною, яка подолала звуковий бар’єр без транспортного засобу.