ХРОНІКА

13.11.2012

Спортивна гімнастика

Лідер чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики Микола Куксенков вирішив виступати за національну команду Росії. Про це повідомила державний тренер російської збірної Валентина Родіоненко.

Куксенков на Олімпійських іграх–2012 у Лондоні зупинився за крок від медалі в абсолютній першості; також він успішно виступив у командному багатоборстві, в якому українці посіли четверте місце, тоді як росіяни — шосте.

«У Миколи коріння — із міста Владимир. Тут у нього багато родичів. Місяць тому він приїжджав до нас і сказав, що хоче переїхати до Росії. Зараз це питання на стадії вирішення», — цитують пані Родіоненко російські ЗМІ. На думку тренера, питання зі зміною громадянства Куксенкова має вирішитися в найближчі два місяці. «Микола хотів переїхати ще чотири роки тому, але оскільки його батько очолює чоловічу збірну України, з’ясування затягнулися, і в підсумку він залишився там», — пояснила співбесідниця агентства Rsport.ru.

Вільна боротьба

Жіноча збірна України з вільної боротьби перемогла у Кубку європейських націй. Суперницями українок по фіналу стала команда Азербайджану. Рахунок сутичок — 5:2. Свої дуелі виграли Юлія Благиня (до 51 кг), Ірина Гусяк (55), Ірина Харів (59), Аліна Стадник (67), Катерина Бурмістрова (72). Програли — Наталя Пулковська (48) і Ганна Василенко (63).

Шахи

Василь Іванчук утримує лідерство на Kings Tournament у Бухаресті. У четвертому турі українець зіграв унічию з Лівіу–Дітером Нісіпяну з Румунії. Болгарин Веселіна Топалов та італієць Фабіано Каруана також розділили очки.

Турнірне становище: Іванчук — 2,5; Топалов, Каруана — по 2; Нісіпяну — 1,5.