Крилаті й жадані

09.11.2012
Крилаті й жадані

Міранда Керр.

Шоу виробника жіночої білизни «Вікторіяз сікрет» уже багато років поспіль є однією з найбільш очікуваних подій у світі шоу–бізнесу. Цілий сонм перших красунь світу (а в команду «янголів» «ВС» беруть тільки найкращих топ–моделей) у самій лише спідній білизні — таке побачиш не щодня. А якщо врахувати, що фігуристі модельки не просто дефілюють по подіуму, а беруть участь у ретельно зрежисованому спектаклі за участю музичних зірок, тим більше зрозуміло, чому навколо цього шоу щороку виникає такий ажіотаж.

Моделей «Секрету Вікторії» називають «янголами» за те, що під час показу вони виходять на сцену з крилами. Першопрохідцями на цьому шляху були Ребекка Ромейн, Тайра Бенкс, Хелена Крістенсен, Карен Мюлдер, Стефані Сеймур, Даніела Пештова. Також до зірок «ВС» у різні часи належали Летиція Каста, Жизель Бюндхен, Кароліна Куркова. Упродовж 13 років однією з найвідоміших моделей компанії була Хайді Клум, яка вийшла «на пенсію» у 2010–му. Саме вона найчастіше — тричі — удостоювалася честі презентувати публіці головну «родзинку» показів «Вікторії...» — бюстгальтер, розшитий коштовним камінням. До речі, жоден із цих витворів ювелірного дизайну досі не продано.

Позавчора у Нью–Йорку в «супербра» вартістю 2,5 млн. доларів на подіум уперше за 11 років кар’єри «янгола» вийшла бразильська супермодель Алессандра Амбросіо. Вона та інша бразилійка, Адріана Ліма, яка працює на «ВС» із 1999–го, — найдосвідченіші з учасниць шоу–2012. Прискіпливі критики зауважили, що 31–річна Ліма ще не прийшла в належну для моделі форму після народження у вересні другої дитини. Хоча, з точки зору пересічного обивателя, молода мама виглядає блискуче. Як і решта «янголів», багато з яких також мають дітей.

Серед тих, хто позавчора фігурував на подіумі 17–го щорічного шоу «Вікторіяз сікрет», — Міранда Керр, Даутцен Крус, Шанель Іман, Ізабелі Фонтана, Ерін Хізертон. А Камерон Рассел у прозорій накидці з «королівським» коміром, прикрашеній тисячами кристалів «Сваровськи», «обійшла» навіть Амбросіо — її вбрання оцінюють у 5 млн. доларів.

Сама колекція, попри барвистість і претензійність, відверто розчарувала — чимало комплектів нагадували радше асортимент секс–шопу чи китайського речового ринку, ніж вишукану білизну престижного бренду. Зате подвійно потішила глядачів зіркова гостя шоу — барбадоська співачка Ріанна. Голосиста r&b–діва забезпечила насолоду не лише для вух, а й для очей: схудла й підтягнута, у досить відвертих костюмах вона виглядала не гірше, ніж «янголи». Чого не скажеш про «солодкого хлопчика» Джастіна Бібера — хоча його юні шанувальниці, звісно, від кумира були в захваті. Точніше, будуть, коли подивляться запис шоу по телебаченню. Адже серед публіки в залі на таких заходах тінейджерок–«бібероманок» небагато...