«Енерго»–розгром

08.11.2012

Здобувши 4 пункти в матчах із пара­гвайцями й тайцями, наші футзалісти гарантували собі участь в 1/8 фіналу чемпіонату світу ще до завершення групового раунду. Навіть за найгіршого розкладу в квартеті (третє місце з чотирма очками) підопічні Геннадія Лисенчука мали б по­трапляти до переліку чотирьох щасливчиків, котрі завдяки кращим показникам серед шести «третіх» команд у групах продовжать боротьбу. Але проголошені тренером плани на турнір не дозволяли «синьо–жовтим» «пустити на самоплив» гру третього туру зі збірною Коста–Рики, чемпіоном зони КОНКАКАФ.

Сильнішого визначили вчора в місті Накхонратчасіма, другому після Бангкоку, що приймає матчі планетарної першості. Попередні ігри українці проводили в столиці Таїланду, однак зміна дислокації не вплинула на ігровий тонус наших співвітчизників. Не злякав і лідер опонентів — 22–річний Дієго Цуніга, відомий не тільки завдяки колоритній шевелюрі. За чудову техніку й майстерність його називають «футзальним Рональдіньйо». Проте у матчі з українцями він відзначився лише жовтою карткою. Адже на полі була лише одна команда — у жовто–синіх кольорах. Наші ще до перерви вигравали з великим рахунком — 3:0, а вперше пропустили, лише коли на табло горіли цифри 4:0.

У підсумку — 6:1. Як і в перших матчах, основний внесок у перемогу зробили представники чемпіона країни — львівської «Енергії». Щоправда, нарешт­і відзначилися і повпреди харківського «Локомотива»: «дублем» вистрелив один із братів Сорокіних, Олександр.

У кожному з трьох групових матчів на останньому рубежі нашої збірної щоразу діяв інший голкіпер. Учора Кирилові Ципуну вдалося пропустити найменше.

Відтак Україна впевнено виграла свою пульку. Суперником українців у 1/8 фіналу буде одна зі збірних, що фінішувала в групі C, D або Е, на третій позиції. Хто саме — стане зрозуміло 9 листопада, коли завершиться груповий етап.

ТАБЛО

Чемпіонат світа (Таїланд). Група А. 3–й тур. Коста–Рика — Україна — 1:6 (Кубільйо, 24 — Рогачов, 7, 16; Овсянников, 17; О. Сорокін, 23, 32; Павленко, 29), Парагвай — Таїланд — 3:2.

Підсум. становище: Україна — 7, Парагвай — 4, Таїланд, Коста–Рика — 3.