ХРОНІКА

07.11.2012

Футбол

Керівництво ужгородської «Говерли» звернулося з відкритим листом до президентів ФФУ й ПЛ, куратора суддівського корпусу П’єрлуїджі Колліни та інших причетних осіб, заявивши, що кількість помилок, котрих припустилися арбітри у матчах за участю «Говерли», є занадто великою, щоб говорити про збіг обставин. Разом із черговим помилковим рішенням судді матчу в Луцьку, котрий неправомірно призначив у ворота закарпатців пенальті, після чого команда програла 1:2, «Говерла» нарахувала загалом шість поєдинків із суддівськими помилками. «Шляхом простої математики можна порахувати, що (...) наш клуб не дорахувався мінімум п’яти залікових пунктів і на даний момент перебував би не в зоні вильоту», — зазначено в листі. Закарпатці вимагають публічних коментарів пана Колліни, інформації щодо висновків інспекторів та штрафних санкцій до арбітрів. «У разі ігнорування наших вимог та відсутності гарантій об’єктивного й кваліфікованого арбітражу у наступних матчах нами буде прийнято принципове рішення про зняття команди з чемпіонату України», — йдеться в листі.

* * *

Перша ліга. Матч 18–го туру. «Динамо–2» — «Олександрія» — 1:2 (Фаворов, 15 – Басов, 53; Грицук, 72).

* * *

Чемпіонат Англії. Матч 10–го туру. «Вест Бромвіч» — «Саутгемптон» — 2:0 (Одемвінгіє, 36, 60).

Чемпіонат Іспанії. Матч 10–го туру. «Хетафе» — «Бетіс» — 2:4.

Чемпіонат Росії. Матч 14–го туру. «Аланія» — «Волга» — 0:2.

* * *

Стало відомо, що «Золотий м’яч» — нагороду найкращому футболістові світу — 7 січня в Цюріху лауреатові вручатиме українець Андрій Шевченко. За повідомленням газети «Сєгодня», Шеву для цієї місії обрала ФІФА. Фаворитами премії вважають насамперед Ліонеля Мессі й Кріштіано Роналдо, також називають кандидатуру Златана Ібрагімовича, а сам Шевченко віддає перевагу Андресу Іньєсті.

* * *

23 листопада на стадіоні «Олд Траффорд» відкриють статую найуспішнішого британського футбольного тренера Алекса Фергюсона. Таким чином буде відзначено 26–ту річницю роботи шотландця в клубі «Манчестер юнайтед».

Шахи

Василь Іванчук посів друге місце на турнірі зі швидких шахів у Кап–д’Агд (Франція). У фіналі львів’янин зазнав поразки від 12–го чемпіона світу Анатолія Карпова. Дві партії у швидкі шахи завершилися внічию (1:1), а в додатковому бліці успіх був на боці росіянина (3,5:2,5).