Присвята тренерові

07.11.2012
Присвята тренерові

Кличко–молодший у незвичному становищі: тепер на суперника — Маріуша Ваха — потрібно дивитися знизу вгору. (з сайту Allboxing.Ru.)

Сказати, що останні бої братів Кличків були зовсім не цікавими, напевно, не можна. Але вони були прогнозованими і не мали тієї непередбачуваності, що часто характерна для протистоянь «супертяжів». Проте черговий добровільний захист Володимиром Кличком чемпіонських титулів за версіями IBF, WBA, WBO й ІВО від зазіхань поляка Маріуша Ваха, який відбудеться цієї суботи на «О2 Ворлд–арені» в Гамбурзі, обіцяє стати не схожим на всі попередні бої Доктора Сталевого Молота. Раніше на своїх опонентів Кличко–молодший дивився згори вниз, а в суботу буде навпаки.

«Зріст, вік, вага Ваха свідчать самі за себе. Маріуш — серйозний опонент, який не програв ще жодного поєдинку. До того ж у моїй кар’єрі ще не було боїв із суперниками, вищими та важчими за мене», — визнав українець.

У свої 32 роки уродженець Кракова Маріуш Вах, який має 202 см зросту та 120 кг ваги, провів на професіональному ринзі 27 боїв й усі виграв, 15 разів відправивши опонентів у нокаут. Причому велетень на прізвисько вікінг достроково закінчив сім останніх поєдинків. Щоправда, серед тих, хто не встояв перед Вахом, досі не було жодного справді іменитого «супертяжа». Тож, на думку букмекерів, шанси Ваха вийти переможцем у бою з Кличком — мізерні. Коефіцієнт на перемогу Володимира становить лише 1,03, тоді як у поляка — 9,0.

«Не дуже багато людей вірить у мене, але я покажу їм усім, наскільки я гарний. Я зроблю усе можливе, щоб Польща отримала чемпіона в суперважкій вазі», — каже Маріуш Вах, який наразі має лише так званий інтернаціональний пояс WBC.

На користь поляка грає й не найкращий психологічний стан Кличка–молодшого, який уперше за багато років вийде в ринг без підтримки свого особистого тренера Емануеля Стюарда. Нагадаємо, що 25 жовтня 68–річний американець, із яким Кличко досяг вершин профі–боксу, помер від раку. «Із Менні Стюардом я, напевно, проводив часу більше, ніж із батьком. Він дуже багато зробив для мене. І зараз я украй мотивований захистити ті чемпіонські пояси, які ми разом із ним завоювали», — розповів український боксер про свій настрій. Володимир запевнив, що, попри не найкраще емоційне тло для захисту титулів, він знає, як потрібно мобілізуватися в складній ситуації. «У 2011 році — перед боєм із Девідом Хеєм — у мене була схожа ситуація. Мій батько вже був дуже хворий і через кілька тижнів після бою помер. Тоді під час підготовки мені було нелегко, але я зміг підготуватися й перемогти», — заспокоїв своїх шанувальників Володимир.

«Без Стюарда Володимиру чогось не вистачатиме, він буде менш упевнений в собі, — заявив натомість пуерто–ріканський наставник Ваха Хуан де Леон. — А Джеймс Аль–Башир, який багато років був другим тренером Володимира й готує його до бою з Маріушем, не був і ніколи не буде Емануелем Стюардом».

Щоправда, слід відзначити, що підготовкою Кличка до бою з польським гігантом, який мешкає у США, керував не Аль–Башир, а 30–річний учень Стюарда — Джонатан Бенкс.

ВІЗАВІ

Володимир Кличко                                                                                     Маріуш Вах

Україна                                                                                                           Польща

36                                                      вік                                                         32

199 см                                              зріст                                                      202 см

111 кг                                               вага                                                      120 кг

206 см                                              розмах рук                                                208 см

права                                               стійка                                                      права

61                                                    профі–бої                                                      27

58 (51)                                            перемоги 27                                                 (15)

                                                       (нокаути)

3                                                      поразки                                                      0