«Все має міру якусь...»

«Все має міру якусь...»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Про що ми думаємо, коли чуємо слова «золота середина»? Мабуть, про щось пересічне, невиразне, буденне, про психологію «маленької людини», чия хата завжди скраю... І це не дивно хоч би тому, що так привчила нас думати література двох останніх століть. Ось, скажімо, герой оповідання Панаса Мирного «Народолюбець».

Memento mori

Memento mori

Друга режисерська спроба богемної москвички Ренати Литвинової — стрiчка «Остання казка Рити» — «зазнала» української прем’єри. Нагадаємо, що росiйська телекритика називала цей фiльм «найбiльш очiкуваною прем’єрою Мiжнародного московського кiнофестивалю», також «Казка...» була представлена на фестивалi у Каннi.

Король «Королеви бензоколонки»

Король «Королеви бензоколонки»

Олексій Мішурін народився 30 березня 1912 року в Маріуполi, а полишив цей світ 17 жовтня 1982 року. Для «Королеви бензоколонки» 2012–й також став ювілейним: півстоліття історія про Людмилу Добрийвечір, якій не вдалося потрапити до ансамблю «Балет на льоду» і яка через це починає працювати заправницею, знята на справжній АЗС у місті Пирятин Полтавської області, не сходить із кіно– та телеекранів.

Всі статті рубрики