Побачити Париж і не померти

06.11.2012
Побачити Париж і не померти

Сергій Бубка–молодший.

Президент НОК України Сергій Бубка ледве не втратив сина, а Україна — обдарованого тенісиста. Минулого четверга, 1 листопада, близько сьомої години ранку Сергій Бубка–молодший у Парижі випав із вікна будинку на третьому поверсі.

НП сталося на вулиці Камоенс, що в 16–му окрузі французької столиці. За повідомленнями місцевих ЗМІ, тенісист отримав численні переломи, і спочатку у лікарів були побоювання за його життя. У наступні дні стан Сергія поліпшився і стабілізувався; тепер його життя поза загрозою. Лідер української збірної Сергій Стаховський на своїй сторінці в мережі Facebook у суботу повідомив, що Бубка почувається набагато краще і «навіть почав посміхатися».

25–річний спортсмен перебуває в госпіталі Жоржа Помпіду. Французькі лікарі не дають довгострокових прогнозів щодо майбутнього тенісиста зі 186–м рейтингом АТР, який є бойфрендом першої ракетки світу серед жінок білоруски Вікторії Азаренко.

Щодо того, чому саме Сергій випав із вікна, є різні версії. Спершу була інформація, що падіння відбулося навіть із четвертого поверху. За основною версією, яку озвучує агенція «Франс пресс», Бубка перебував у квартирі свого друга, куди він повернувся під ранок після вечірки. Друзі зачинили його у ванній, і Сергій зірвався з висоти, коли намагався перебратися із замкненого приміщення у вікно сусідньої кімнати. При падінні він зламав праву руку й ногу, отримав деякі інші забої. У спортсмена вiдкритий перелом стегна. Як сказав сайту FoxSports тренер Бубки Боб Бретт, ці ушкодження «не позначаються на бойовому дусі його підопічного».

Поруч iз Сергiєм у шпиталi перебувають його батьки. Пiдтримати свого хлопця в Париж приїхала й Вiка Азаренко, яка вiдпочивала пiсля напруженого сезону в Лас–Вегасi.

ТЕНІСНЕ ТАБЛО

Жінки. Кубок Федерації. Світова група. Фінал. Чехія — Сербія — 3:1 (Шафаржова — Іванович — 6:4, 6:3; Квітова — Янкович — 6:4, 6:1; Квітова — Іванович — 3:6, 5:7, Шафаржова — Янкович — 6:1, 6:1).

* * *

«Челленджер» у Женеві (призові — 64 тис. євро). 1/4 фіналу. Лааксонен (Швейцарія, WC) — Марченко (Україна) — 6:3, 6:7, 7:5. Пари. Маркс/Мергя (Німеччина/Румунія, 4) — Сергеєв/Стаховський (Україна) — 7:6, 6:1.

* * *

На турнірі ITF у Нетанії (Ізраїль, 25 тис. доларів) сестри Людмила й Надія Кіченок були сіяні в парному розряді під першим номером і виграли титул, здолавши у фіналі дует Лукнарова/Шмідлова (Словаччина) — 6:1, 6:4. Це 14–й парний титул ITF Людмили та Надії у кар’єрі.