Навчання на помилках

06.11.2012
Навчання на помилках

У першому таймі українські футзалісти просто нокаутували господарів «мундіалю». (з сайту ФІФА.)

Після нічиєї з парагвайцями на старті чемпіонаті світу в Таїланді очільник української збірної Геннадій Лисенчук не приховував розчарування: «Ми засмучені цим результатом, адже прагнули перемоги. Ми побачили свої безглузді помилки й будемо намагатися не допускати їх у майбутньому». У інтерв’ю офіційному сайту ФІФА 64–річний очільник української команди відзначив, що на ЧС він планує дістатися чвертьфіналу, відтак у матчі з тайцями, які після старту захопили лідерство у групі А, необхідна була лише перемога.

Проти легких і технічних господарів турніру Лисенчук обрав захисну модель, замінивши на останньому рубежі Євгена Іваняка на Дмитра Литвиненка. Можливо, цей хід і став ключовим у протистоянні. Уже на перших хвилинах кіпер харківського «Локомотива» двічі врятував нашу команду від голу. А от його тайський візаві, намагаючись у боротьбі з Денисом Овсянниковим спіймати м’яч, що виходив за межі поля, випустив снаряд прямісінько на ногу гравцеві львівської «Енергії», який і відкрив рахунок.

Швидкий гол дозволив українцям поринути в рідну стихію, адже гра на контратаках — це фірмовий стиль нинішньої збірної Лисенчука. У першій 20–хвилинці «синьо–жовті» ще чотири рази засмутити місцевих футзалістів. Відзначимо, що Геннадій Анатолійович уже традиційно для себе грав двома четвірками: одну представляли гравці «Локо», другу — чемпіони країни з «Енергії», які, власне, й забили всі п’ять м’ячів у цьому поєдинку.

«У першому таймі ми діяли чудово, продемонструвавши нашу найкращу гру», — сказав після матчу Лисенчук. А от у другій половині українці дозволили суперникові попсувати нерви й собі, і своїм уболівальникам. «Після перерви Таїланд додав, а наші футболісти втратили концентрацію й зробили кілька помилок», — прокоментував очільник української збірної підсумковий результат 5:3.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу (Таїланд). Група А. 1–й тур. Україна — Парагвай — 3:3, Таїланд — Коста–Ріка — 3:1. 2–й тур. Україна — Таїланд — 5:3 (Овсянников, 4; Чепорнюк, 7; Рогачов, 13, 20; Павленко 20 — Вонгкає, 24; Тхуєнкланг, 35 (пен.); Сорнічіан, 39), Парагвай — Коста–Ріка — 3:6.

Турнірне становище: Україна — 4, Коста–Ріка, Таїланд — 3, Парагвай — 1.