Чвертьфінальний знак рівності

06.11.2012

У Федерації футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу Кубка України. Кулі тягнув Владислав Ващук, відомий у недалекому минулому захисник національної збірної, київського «Динамо», московського «Спартака», «Чорноморця» й «Волині».

Жереб був сліпим, однак мав деякі нюанси. Наприклад, «Севастополь» як представник першої ліги гарантовано мав зіграти вдома. Серед інших команд право бути господарем віддавалося тим, хто менше зіграв на попередніх етапах на власному стадіоні.

Пари розподілилися так:

«Арсенал» — «Чорноморець»

«Волинь» — «Дніпро»

«Шахтар» — «Карпати»

«Севастополь» — «Таврія»

Матчі відбудуться 17 квітня. Переможці всіх стадій цього турніру визначаються в одній грі.

 

КОМЕНТАР ДЛЯ «УМ»

Владислав Ващук:

— Усі команди, які пройшли у чвертьфінал Кубка, мають право на подальшу боротьбу, у кожній із пар зберігається інтрига.

Найцікавішим матчем, на мою думку, стане двобій «Шахтар» — «Карпати». Для «гірників» така команда, як «Карпати», — я б сказав, не дуже зручний суперник. Від львів’ян можна очікувати несподіванок. Не так вже й просто буде обіграти їх навіть у домашній обстановці.

Щодо «Волині» й «Дніпра», то в Луцьку «дніпряни» грають невпевнено, і називати їх у цій парі фаворитами було б помилкою.

Досить специфічна пара «Арсенал» — «Чорноморець»: для обох команд це додатковий шанс потрапити в єврокубки, обидві команди помітно піднялися в турнірній таблиці чемпіонату України.

І в кримському дербі я не можу виділити фаворита, тому що «Севастополь» — хоч і єдина команда, яка пройшла до цієї стадії з першої ліги, але вона має амбіції, можливості й однозначно боротиметься за перемогу.