НОВИНИ ПЛЮС

25.10.2012

Підрахунок голосів на виборах

Об’єднана опозиція «Батьківщина» та ВО «Свобода» разом проводитимуть паралельний підрахунок голосів. Про це вчора, перебуваючи на Тернопільщині, повідомили лідери ОО Арсеній Яценюк та «Свободи» — Олег Тягнибок. Вони наголосили, що паралельний підрахунок голосів дасть змогу захистити волевиявлення ви­борців. «Тоді ми зможемо продемонструвати українському суспільству, чи є розбіжності в тих цифрах, які буде показувати влада, і в реальних цифрах», — підкреслив Тягнибок.

Сім’я російського опозиціонера виїхала в Україну

Дружина лідера російського «Лівого фронту» Сергія Удальцова, Анастасія, разом із дітьми з понеділка перебуває в Україні. Про це повідомляє газета «Коммєрсант». Удальцов разом із Костянтином Лебедєвим та Леонідом Развозжаєвим (якого вже затримали в Україні й доправили назад до Москви) проходять у справі про підготовку масових безпорядків. «Поведінка слідства схожа на провокацію. Влада підштовхує Сергія до втечі, при цьому за ним постійно ведеться зовнішнє спостереження. І я майже впевнена, що йому не дадуть піти»,— розповіла Удальцова. Також Анастасія Удальцова пояснила, що вона не втекла з Росії в Україну, а просто поїхала відвідати дітей, які тут навчаються.

Дніпропетровські терористи пішли в суд

Слідство у справі про квітневі теракти в Дніпропетровську завершено, справу направлено до Вищого спеціалізованого суду України. Про це повідомив заступник Генерального прокурора Віктор Войцишен.

Нагадаємо, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина. СБУ розслідує кримінальну справу за ч. 2 ст. 258 ККУ (теракт). Обвинувачених четверо, вони нібито вимагали $ 4,5 млн., інакше обіцяли й далі готувати вибухи.