Зовсім паралельний світ

25.10.2012
Зовсім паралельний світ

У публiчних виступах Прем’єра завжди варто шукати другий змiст. Фото УНІАН.

В Україні, схоже, є дві держави: одна, в якій живемо всі ми і економічну ситуацію у якій моніторять незалежні експерти. І друга, якою керує високопрофесійний уряд Миколи Яновича Азарова. Ось, скажімо, дані статистики: у вересні 2012 року промислове виробництво скоротилося на 7% — у порівнянні з вереснем минулого року. Якщо взяти за тривалий період, то у січні­вересні промвиробництво впало на 1,2%. Статистика, на всякий випадок уточнимо, наша, вітчизняна. А ось ворожі голоси і взагалі знахабніли: міжнародна рейтингова агенція «Фітч» прогнозує девальвацію гривні до долара на 10% до кінця 2012 року.

А ось коментар на ці гарячі новини з уст Прем’єр­міністра Миколи Азарова, який він дав на вчорашньому засіданні Каб­міну. «Що вони видумують, щоби довести, що жодних позитивних змін у країні нема», — сказав Прем’єр­міністр та популярно пояснив: заяви опозиції — це ніщо інше, як намагання обдурити людей у той час, як країна модернізується і є достатньо стабільною. А ось і конкретно по темі. «Навіть шалений потік провокаційних заяв про те, що гривня впаде, підстрибнуть ціни, зростуть тарифи, не розхитає ситуацію», — гордо запевнив людство Микола Азаров. І продовжив: «Мало того, як вони опозорилися, коли їздили по Європі і закликали бойкотувати футбольний чемпіонат. Ці панове навіть не почервоніли і продовжують брехати. У чому вони тільки не звинувачують нинішню владу...».

Навіть більше, — очільник українського уряду нині переживає гострий сплеск оптимізму. Днями він дав суперрожеве інтерв’ю агенції «Ройтерс», у якому висловив сподівання таки отримати кошти за програмою стенд­бай. Незважаючи ні на що! «Я думаю, що перспективи нашої співпраці є, адже ми переважно виконуємо вимоги МВФ відповідно до програми», — не моргнувши оком, заявив державний чиновник Микола Азаров. Забувши уточнити, що тезу про підвищення вартості газу українська сторона підписала. А значить, погодилася на неї. Раніше віце­прем’єр Валерій Хорошковський підтвердив, що обіцянки треба виконувати. І якщо ми хочемо грошей, то програму будемо реалізовувати. Натомість його безпосередній шеф іншої думки. «Всі головні грошові та якісні критерії виконуються. Звичайно, це створює позитивні умови для відновлення фінансування України», — висловив свою думку Микола Азаров.

Як відомо, дефіцит бюджету за 8 місяців становить 16 млрд. гривень. У порівнянні з аналогічним періодом — 5 млрд. гривень — він зріс утричі! Падіння, як не крути, сталося, коли ті, хто не треба, вже сидів у в’язниці, а ті, хто треба, рапортував про успіхи та ображався на опонентів. Але таке швидке «залізання у борги» аж ніяк не похитнуло впевненість Миколи Азарова, що у його королівстві все у шоколаді! «Важко, але країна міняється на краще. Послідовно реалізується нова політика Президента, щоквартально підвищуються зарплати і пенсії, третій рік у країні зростає внутрішній товарообіг. Це свідчить про постійне зростання купівельної спроможості громадян, правильного курсу на розвиток саме внутрішнього споживання і при цьому вітчизнянинх товарів. І все це в умовах, коли у більшості країн лютує економічна криза», — вивчивши всі больові точки держави, проаналізував ситуацію Микола Азаров.