Мільйонери з відстрочкою

24.10.2012

Брати Енді та Найєль Ашкар із міста Цицеро у штаті Нью–Йорк могли б отримати премію за терпіння, якби така існувала. Вигравши в лотерею п’ять мільйонів доларів, вони заявили про свої права на приз лише через шість років після того, як придбали білет. Хоча впродовж усього цього часу знали про виграш.

Як повідомляє газета «Пост стандард», зволікання брати пояснили тим, що «хотіли як слід подумати, куди витратити гроші». На думку 34–річного Енді та 36–річного Найєля, несподіване багатство могло негативно позначитися на їхньому житті. Молодший брат саме збирався ­одружуватися й непокоївся, що наречена, дізнавшись про виграш, «надалі любитиме його лише за гроші».

По виграш брати прийшли ще в березні — за 11 днів до завершення терміну видачі грошей (ідеться про моментальну лотерею, за умовами якої джекпот залишається дійсним значно довше, ніж у лотереях із розіграшами). Але організатори лотереї «Екстраваганца» повідомили про це лише тепер, адже впродовж семи місяців тривала перевірка переможців. Річ у тім, що виграшний білет брати придбали у магазині, який належить їхнім батькам. За результатами перевірки жодних порушень і «підстав» виявлено не було, і Енді з Найєлем нареш­ті стали офіційними мільйонерами. n