За чистоту вибору

23.10.2012
За чистоту вибору

Віктор Ющенко та глава ПА ОБСЄ Рікардо Мільорі. Фото прес–служби «Нашої України».

Минулої п’ятниці лідер партії «Наша Україна», Президент України у 2005—1010 роках Віктор Ющенко зустрівся в Києві з президентом Парламентської Асамблеї ОБСЄ Рікардо Мільорі. Політики обговорили майбутні парламентські вибори, особливо наголошуючи на важливості їх чесного проведення для реалізації європейської перспективи України.

Очільник «Нашої України» зазначив, що сьогодні виникають загрози виборчих зловживань через особливості закону про вибори, прийнятого спільними зусиллями влади та псевдоопозиції. Утім, на його думку, висока явка українців на виборчі дільниці стане захистом від фальсифікацій. Ющенко висловив переконання, що майбутнє України не можливе без повернення до демократії. Він ще раз наголосив, що у Верховній Раді повинна з’явитися «родина патріотичних сил правого виміру, яка наполягатиме на незмінності європейського вибору для України».

 

ДО РЕЧІ

Перебуваючи наприкінці минулого тижня в Житомирі, Віктор Ющенко на зустрічі з журналістами зазначив, що йому прикро чути, що його роки президентства називають «руїною», а сьогоднішні — «стабільністю». Ющенко нагадав, що саме за його перебування на чолі держави темпи зростання економіки досягали 7,5% на рік і були найвищими в Європі, а сьогодні вони становлять 0,5%. І інвестицій за 2005—2010 роки Україна отримала 36 млрд. доларів — проти нинішніх 5 млрд., повідомляє прес–служба «НУ».

На переконання лідера «Нашої України», у нинішній критичній ситуації слово «патріотизм» набуло не теоретичного, а цілком прикладного змісту: тільки патріотичні сили, які ставлять європейський сучасний шлях розвитку вище, ніж власний імідж «непримиренного борця», зупинять настання економічної катастрофи і колапсу України як держави.

Коментуючи своє ставлення до об’єднаної опозиції, Ющенко сказав: «Це сила, яка ніколи не виношувала план національних проектів. Ця сила завжди була авторитарна й дуже цінувала ручне управління економікою. Для мене це не є політична сила, для мене це є секта». Лідер «Нашої України» ще раз наголосив, що саме тимошенківська «опозиція до національного інтересу» допомогла «Регіонам» своїми «тушками» ухвалити закон про мови, і саме Юлія Тимошенко уклала «небачену в Європі за своєю кримінальністю [газову] угоду, яка мільярди доларів збитків приносить моїй рідній нації».