Метикуючи на двох

23.10.2012

Віктор Янукович учора приїздив до Володимира Путіна — поговорити про Митний союз, космос і, звісно, газові угоди. Президенти зустрілися в резиденції глави РФ у Ново–Огарьово й «обговорили широке коло питань двосторонніх відносин». Янукович, зокрема, заявив про необхідність поглиблення відносин України із Митним союзом, яка «приноситиме користь нашим товаровиробникам». «Ми повинні глибину цих відносин збільшувати, це буде приносити економіці лише користь», — висловив переконання Президент. Російський лідер натомість зазначив, що «питання приєднання до Митного союзу — це суверенний вибір держави», але «це настільки важливо для перспектив як російської, так і української економіки, що природно створювати особливі умови для розвитку коопераційних зв’язків».

Як повідомляє «Інтерфакс–Україна», перед початком переговорів Путін відзначив своєчасність візиту Януковича до Москви. «Мені дуже приємно, що ви підтримуєте регулярні контакти не тільки на найвищому, президентському, рівні, а й на урядовому, міністерському, на рівні наших компаній, які одна з одною працюють», — похвалив колегу Володимир Володимирович. Президент України, у свою чергу, на початку зустрічі привітав російського колегу з нещодавнім ювілеєм: «Хочу сказати, що після 60 нічого не змінюється, усе залишається навіть іще гарніше». І зауважив, що приїхав, аби «перерва не була надто великою, оскільки це ніколи не йде на користь».

Далі перейшли до «актуальних питань». «Наші відомства нарешті домовилися про співпрацю з питань космосу, дослідження, про спільну роботу, як ми з вами говорили, на трьох — Казахстан, Україна, Росія, — зауважив Янукович, повідомивши, що планується «спільних три пуски». — Напевно, ми з вами повинні вже ухвалити рішення і щодо літакобудування. Наші виробники вже чекають цих рішень... Ну і про газову сферу поговоримо?» На останнє запитання Путін ствердно кивнув головою.

Результати переговорів стали відомі вже після здачі цього номера «УМ» до друку.