Спасибі владі за «синє» дитинство

23.10.2012

Нинішня влада залюбки переймає виборчий досвід від радянських попередників. Так, у Броварах Київської області, які в суботу відвідав Прем’єр Микола Азаров, неповнолітніх змушували агітувати за Партію регіонів.

Як повідомляє прес–служба ГО «Громадський захист Київщини», під час відвідин Азаровим обласного танцювального марафону до 15–ї річниці Партії регіонів місцева влада нагнала «масовку» зі школярів. Діти самі зізналися, що їм по 15 років і що їх змусили вдягнути одяг із символікою «Регіонів». Спілкуванню дітей із журналістами «Громадського захисту» завадив депутат Київської облради від ПР Максим Вітер, якого в Броварах називають «смотрящім по округу від «Регіонів».

Доступ до прем’єрсь­кого тіла ж у цей день контролювали особливо старанно: охорона не пускала журналістів і довірених осіб кандидатів до Будинку культури (а в цій же будівлі розташована виборча дільниця), де мав виступ Азаров. Прем’єр, до речі, приїхав до Броварів у супроводі особистого масажиста Сергія Федоренка, який... i балотується тут у нардепи від Партії регіонів.

Охоронці вочевидь передали куті меду: один із бодігардів розбив одразу два мобільнi телефони, один iз яких належить журналістці місцевого інтернет–видання «Маєш право знати», а інший — активісту громадської організації «Наступ». Єдиний кандидат від «УДАРу» і об’єднаної опозиції на окрузі в Броварах Павло Різаненко на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив, що телефон журналістки розбив племінник і водій голови Броварської РДА Петра Іваненка.

 

ВИБОРЧА МОЗАЇКА

Прокуратура розкрила підкуп на Луганщині

Прокуратура виявила документи, що підтверджують масовий підкуп виборців на території Луганської області. Як повідомив начальник слідчого управління обласної прокуратури Андрій Андрєєв, обшуки проводилися в рамках кримінальної справи, порушеної 11 жовтня прокуратурою Стаханова. Затримані і дають свідчення дві людини. Організатори злочину ховаються й оголошені в розшук. Фігурантів злочину вже кілька сотень. Слідчий відмовився назвати, відносно кого з кандидатів у депутати ведеться слідство. Але відомо, що раніше в Стаханові були затримані представники «команди Шахова», які займалися підкупом виборців, внаслідок чого було порушено кримінальну справу.

«Регіонал» не обіцяє голосувати особисто

Постійний представник Президента у ВР Юрій Мірошниченко відмовився публічно поставити підпис під зобов’язанням голосувати персонально в новому парламенті. Це сталося в ході форуму руху «Чесно». «Я не можу взяти на себе такі персональні зобов’язання. Я боюсь обдурити», — визнав Мірошниченко.

Водночас присутні на форумі кандидати Віктор Пинзеник, Олександра Кужель та Микола Княжицький поставили підписи під таким зобов’язанням.

Королевська судиться з соціологами

Між Наталею Королевською й провідними соціологічними компаніями розгорівся конфлікт — політик назвала неправдивими результати соцопитувань, згідно з якими її політична сила не долає прохідний бар’єр, і подала до Госпсуду Києва позов «про спростування недостовірної інформації й захист ділової репутації». У відповідь директор КМІС Валерій Хмелько заявив, що його інститут подає на Королевську до суду — за твердження, що соціологи взагалі не проводили дослідження.