Гопак до вершини доведе

16.10.2012
Гопак до вершини доведе

Кримчанин Усик на Олімпіаді–2012.

Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA) традиційно визначила найкращих боксерів за підсумками року. Як повідомив сайт НОК України, в головній із десяти номінацій — «Найкращий боксер елітного чоловічого дивізіону–2012», незалежно від вагових категорій, перемогу здобув українець Олександр Усик (вагова категорія до 91 кг).

Харизматичний і дуже талановитий боксер із Сімферополя, що мешкає у Львові, вразив весь спортивний світ своїми беззаперечними, яскравими перемогами на Іграх XXX Олімпіади в Лондоні. Ще більшої популярності 25–річному бійцеві із козацьким оселедцем на голові додав запальний гопак, який Усик виконав на рингу після перемоги в олімпійському фіналі над італійцем Клементе Руссо.

Нагадаємо, що Усик — чемпіон світу 2011 року та Європи — 2008–го. У головній номінації AIBA Сашко перейняв своєрідну естафету у Василя Ломаченка, якого називали найкращим аматором у світі за підсумками 2009 року.

Свідченням «крутості» Усика став і той факт, що його зробила своїм рекламним «обличчям» компанія мобільного зв’язку МТС, замінивши в цій ролі відразливого російського боксера Миколу Валуєва на прізвисько Звір.