ХРОНІКА

11.10.2012

Теніс

На великому турнірі АТР World Tour Masters 1000 в Шанхаї (призовий фонд — $ 3,531 млн. дол.) Олександр Долгополов у другому колі переміг француза Жиля Сімона, сіяного під 15–м номером, — 6:3, 6:4. У третьому раунді суперником українця буде представник Великої Британії, олімпійський чемпіон Енді Маррей, третій номер посіву.

Пари. Перший раунд. Андерсон/Куері (ПАР/США) — Долгополов/Тсонга (Україна/Франція) — 4:6, 7:5, 18:16.

* * *

«Челленджер» у Тібуроні (США, 100 тис. дол.). Перший раунд. Джонсон (США) — Бубка (Україна) — 7:6, 6:4.

Баскетбол

Відбулося жеребкування Єврокубка — другого за рангом баскетбольного турніру Європи серед клубних команд. У сезоні 2012/13 у цьому турнірі виступатимуть три українські колективи. Найсильніших суперників отримали «Азовмаш» і «Донецьк». Азовцям, зокрема, належить грати з «Валенсією», за яку виступає українець Сергій Ліщук.

Група А: «Німбурк» (Чехія), «Хапоель» (Єрусалим, Ізраїль), «Будівельник» (Україна), «Рудупіс» (Литва).

Група D: «Валенсія» (Іспанія), «Банвіт» (Туреччина), «Азовмаш» (Україна), «Вюрцбюрг» (Німеччина).

Група Е: «Галатасарай» (Туреччина), «Локомотив–Кубань» (Росія), «Донецьк» (Україна), «Трефл Сопот» (Польща).

Футбол

Вадим Рабинович у найближчі дні може залишити посаду президента київського «Арсеналу». Про це повідомляють джерела в структурі клубу. За попередньою інформацією, причиною відходу Рабиновича став швидкий виліт «канонірів» із Ліги Європи внаслідок організаційних ґанджів (нагадаємо, «Арсенал» у першому матчі розгромив словенську «Мура», але киянам було зараховано технічну поразку 0:3 через участь у грі дискваліфікованого камерунського легіонера Еріка Матуку).

Наприкінці вересня Вадим Зіновійович заявляв, що останнім часом не бере участі в управлінні клубом, бо перебуває за кордоном, а «Арсеналом» «фактично керує» Андрій Полунін, який відповідає за всю адміністративну частину, налагоджує роботу апарату, стежить за фінансовими питаннями.

Нагадаємо, Рабинович викупив 97% акцій «Арсеналу» в 2007 році, коли команда була близька до ліквідації, бо не мала спонсорів.