ХРОНІКА

10.10.2012

Плавання

Кубок світу на короткій воді стартував двома етапами на Близькому Сході. Спершу в Дубаї (ОАЕ) українські плавці здобули сім нагород. Дарина Зевіна виграла «золото» на 200 м на спині, «срібло» на 100 м на спині, а також дві «бронзи» вільним стилем на 200 м і 400 м. Ще дві бронзові — на рахунку Ганни Дзеркаль (200 м комплексом та брасом). Останню «бронзу» для України виборов Сергій Фролов на дистанції 1500 м вільним стилем.

На другому етапі Кубка світу ФІНА, в столиці Катару Досі, Зевіна стартувала із двох медалей та національного рекорду. У перший день змагань киянка впевнено виграла 200–метрівку своїм коронним стилем — на спині — з результатом 2.02,99, скинувши майже дві секунди з переможного показника в Дубаї. На 200 м в/с Зевіна взяла «бронзу» з новим рекордом України — 1.56,31.

Теніс

На великому турнірі серії «АТР челленджер» у Ташкенті з призовим фондом 125 тис. дол. два раунди кваліфікації подолали двоє українців — Олександр Недовєсов (сіяний у відборі під першим номером) та Денис Молчанов (7). Натомість Артем Смирнов у фіналі кваліфікації програв німцеві Багеманну (8). На старті основної сітки нас також спіткали невдачі. Іван Сергєєв поступився словакові Лукашу Лацко (1) — 2:6, 3:6, а Молчанов — Адріану Менендесу–Макейросу з Іспанії — 4:6, 1:6. Подолати перше коло зміг лише Недовєсов, який переграв Сінгха з Індії — 6:0, 6:4.

Футбол

Генеральний директор «Борус­сії» Ганс–Йоахім Вацке закликав УЄФА дискваліфікувати «Манчестер Сіті». На його думку, «городяни» отримують значну перевагу у фінансуванні над іншими клубами нечесним шляхом. «УЄФА має відшукати тонку грань, що розділяє спонсорство та фінансування з «чорного ходу», — зазначив Вацке, маючи на увазі великі вливання в «Ман. Сіті» від арабських власників — шейхів з Abu Dhabi United Group. Німецький функціонер додав: якщо УЄФА й надалі заплющуватиме очі на те, що відбувається в «Сіті», про втілення принципу фінансової «чесної гри» можна буде забути.