Прокурорський «план»

09.10.2012

«Закон — один для всіх». Днями дієвість цього твердження було засвідчено в місті Новий Орлеан, штат Луїзіана, на курйозному прикладі. Серед білого дня в будівлі міського суду з кишені помічника головного прокурора випав… «косяк» із марихуаною. У цей час 43­-річний Джейсон Кентрелл (саме так звуть любителя «травки») розмовляв зі знайомим офіцером поліції. Поліціянт та його колеги деякий час спантеличено переводили погляд то на «самокрутку» з канабісом, то на Кентрелла, то один на одного. Пересвідчившись, що з кишені прокурора випав саме «план», поліцейські ухвалили чітке рішення: арештувати.

Як повідомляє сайт The Times­Picayune, відомого в місті прокурорського працівника затримали безпосередньо в суді. Йому висунули обвинувачення у зберіганні наркотиків, однак незабаром відпустили, усунувши при цьому від служби. Розслідування справи триває.

Минулого року влада Нового Орлеана вивела зберігання марихуани з розряду кримінальних злочинів. Але на адміністративну відповідальність випадок із Кентреллом тягне.

У цій історії для високопо­ставленого «планокура» є особливо обтяжлива обставина. Річ у тім, що дружина Джейсона Кентрелла нині якраз балотується на виборах до міської ради. І тут — така неприємна історія з чоловіком. На своїй сторінці у «Фейсбуці» жінка написала, що дії Джейсона її «розлютили, збентежили і засмутили». За її словами, благовірний, мовляв, уже подав у відставку. Щоправда, в прокуратурі інформацію про це не підтвердили.