«Зупиніть літак, я вийду!»

28.09.2012
«Зупиніть літак, я вийду!»

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Мітт Ромні за рівнем підтримки серед виборців уже наздогнав чинного главу держави Барака Обаму. І, схоже, вирішив перегнати попереднього президента Джорджа Буша — але не за рейтингом, а за кількістю… дурних висловлювань.

Цього тижня, виступаючи на одному з заходів зі збору коштів для своєї виборчої кампанії у штаті Каліфорнія, Ромні згадав інцидент, коли його дружина минулої п’ятниці летіла в літаку, в салоні щось загорілося, і пілоту довелося здійснювати екстрену посадку. Ймовірно, причиною НП стало коротке замикання. Мітт Ромні дуже переживав із цього приводу й сказав: «Коли в літаку пожежа, ти не можеш його залишити, до того ж, не можна впустити в салон повітря зовні, тому що ілюмінатори не відкриваються. Не розумію, чому вони не відкриваються? Це велика проблема, це дуже небезпечно».

Заява, розтиражована газетою «Дейлі телеграф», розсмішила весь цивілізований світ. Адже відомо, що в літаку на висоті кілька тисяч кілометрів будь–яка шпарина в салоні загрожує трагедією — інакше трапиться розгерметизація, пасажири та пілоти не зможуть дихати, знепритомнiють та ще й замерзнуть. Як виявилося, імовірний президент супердержави не обізнаний на таких «тонкощах» і був би не проти прочинити в літаку ілюмінатор, як кватирку в помешканні…