Старти для майбутніх переможців

26.09.2012
Старти для майбутніх переможців

Спортивне свято на шкільному стадіоні.

Куди зазвичай наші діти поспішають після уроків? Лише одиниці — у спортивні секції і гуртки або просто поганяти м’яч з друзями. Більшість — додому, де, не встигши зняти шкільний рюкзак, швиденько сідають за комп’ютер. Мандри у павутині захоплюють, а ще перед екраном можна «займатися» спортом, граючи у той же футбол iз віртуальним суперником! Спливає година, дві. І... жодних фізичних вправ у реальному житті. Як результат — незграбне виконання нормативів, що супроводжуються відповідними коментарями однокласників і вчителів на уроках фізкультури. Починають виникати труднощі з успішністю, незрозумілі тривоги і навіть депресії. За статистикою медиків, 95% дітей до 16 років мають різні проблеми зі здоров’ям. А першопричина тому — гіподинамія, інакше — малорухливий спосіб життя.

Утiм займатися спортом іноді просто ніде. На закинутих майданчиках частенько облаштовують стоянки авто, а існуючі — занедбані, де тренуватися нема настрою.

Ще з 2005 року Фонд братів Кличків започаткував проект «Клич друзів — граймо разом!». У 2006 році до організаторів приєдналася компанія «Кока­Кола Україна», а з 2009 року проект підтримує Фундація Кока­Кола. Щороку навесні організатори проводять конкурс, за результатами якого на подвір’ях переможців встановлюють дитячі спортивні знаряддя. Цьогорічний конкурс тривав iз 2 квітня до 25 травня. До участі запрошувались батьки і діти, які ведуть здоровий спосіб життя, залучають до нього сусідів. Усього надійшло 130 листів­заявок. У листах родини запропонували свої програми, які планують реалізувати на спортивних майданчиках. Організатори обрали 12 найцікавіших. І вже споруджено дитячі спортмайданчики у Черкасах, Коростені, Хмельницькому, Тернополі, інших містах України.

Переможцем стала і київська школа №264, на території якої минулого тижня відкрився оновлений сучасний стадіон, що вражає стильним дизайном!

Ще до офіційного відкриття до тренажерів вишикувалась черга школярів, причому як з молодших, так і зі старших класів.

«Раніше на стадіоні росла рідесенька травичка, здіймалася пилюка. А замість тренажерів були встромлені колеса, по яких стрибала, в основному, малеча, — розповіла випускниця Ганна. — Тепер на тренажерах можна покачати прес, скинути зайву вагу, позаймавшись на біговій доріжці. І не лише на уроках фізкультури, а й на перервах або після уроків».

Хлопці, як і личить чоловікам, виконували силові вправи, влаштували змагання, хто більше зможе «підтягнутися».

«Знаєте, що я помітив: тренажери чудово знімають стрес, скажімо, коли отримав низьку оцінку або виникли непорозуміння з учителем чи товаришем, — зізнався учень десятого класу Сашко. — Навантажив себе фізичними вправами, і через кілька хвилин на проблему дивишся зовсім по­іншому, знаходиш її рішення».

Оновлений стадіон — чудове місце для спортивних змагань із футболу і волейболу, де так і хочеться відчути себе переможцем. Але, як зазначили організатори заходу, лише мріяти про перемогу — замало. Для цього ще треба докласти зусиль.

Тож такий стадіон — оптимальне місце для спортивних стартів, де гартуватимуться майбутні чемпіони.