НОВИНИ ПЛЮС

21.09.2012

Рейтинги

Якби вибори відбулися найближчим часом, за Партію регіонів проголосували б 21,2%, а за «Батьківщину» — 17,2%, за «УДАР» — 12,7%, за КПУ — 9,4% відповідно. Такими є результати соціологічних досліджень фірми «СОЦІС» спільно з Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Кураса. «Свобода» та «Україна — Вперед!» набирають близько 3% голосів виборців.

Дослідження проведене 7—17 вересня по всій Україні, опитано 2004 респондентів.

У президентському рейтингу цих фірм Віктор Янукович має 22,1%, Віталій Кличко (несподівано друге місце!) — 11,9%, Юлія Тимошенко — 10,9%, Петро Симоненко — 7,3%, Арсеній Яценюк — 5,3%, решта — менше.

Директором Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Кураса є Юрій Левенець, який, за інформацією «Української правди», є правою рукою глави адміністрації Президента Сергія Льовочкіна.

Аварії

На Луганщині кортеж Наталії Королевської та Андрія Шевченка 1 вересня став винуватцем ДТП, в результаті якої є постраждалі. Про це йдеться в розслідуванні програми «Гроші» каналу «1+1». Одна з потерпілих з важкими травмами досі перебуває у лікарні. За даними «Грошей», «кортеж зупинився, Шевченко допоміг витягнути людей з розбитої машини, Королевська викликала «швидку». Кандидати у депутати відмовилися від літака, який чекав їх у аеропорту, та поїхали з постраждалими до лікарні... Згодом через своїх представників передали матерям двох потерпілих по 5 тис. грн.», — йдеться в розслідуванні. При цьому люди з машини що зазнала удару, не мають жодного папірця , який підтверджує, що вони постраждали у аварії, «за 19 днів міліція навіть не опитала головного постраждалого».

Кадри

Київська міська організація ВО «Свобода» прийняла до своїх лав міністра економіки опозиційного уряду, народного депутата від «НУНС», екс–голову Фонду держмайна Олександра Бондаря. n