Люди з бульвару капуцинок

21.09.2012
Люди з бульвару капуцинок

Капуцинка Кристал з одним із героїв серіалу «Ветклініка».

Якщо протести захисників тварин досягнуть своєї мети, то «брати наші менші» надалі навряд чи з’являтимуться в нових художніх фільмах на кшталт «Поросяти Бейба» чи «Лессі». Принаймні відома організація «Люди за етичне поводження з тваринами» (ПETA) влаштувала активну кампанію протесту проти серіалу «Ветеринарна клініка» (Animal Practice) на каналі NBC.

Позавчора ввечері в Лос–Анджелесі відбувся мітинг–пікет біля студії NBC. Багато протестувальників прийшли вбрані в чорне — відповідно до закликів на «Фейсбуці». Всім охочим роздавали мавпячі маски.

ПETA виступає проти експлуатації тварин під час зйомок «Ветеринарної клініки». «Їх розлучають із батьками в ранньому дитинстві. Потім ці тварини проходять через болісні тренування. Вони змушені жити в маленьких брудних клітках, позбавлені всіх природних, важливих для них речей», — ідеться в заяві природоохоронних активістів.

При цьому жоден з епізодів комедійного серіалу навіть ще не вийшов в ефір. Схоже, ПЕТА орієнтується на рекламні ролики «Ветеринарної клініки» та дані якихось власних джерел, якщо вони є.

Демонстрація серіалу почнеться 26 вересня. Відомо, що одним із постійних персонажів ситкому стане мавпа на прізвисько Доктор Ріццо. Її зіграє самка капуцина Кристал. Вона вже справжня кінознаменитість, адже раніше знімалася у фільмах «Ніч у музеї», «Ми купили зоопарк» та «Парубоцька вечірка 2: З Вегаса в Бангкок».