У гостях у чемпіона

21.09.2012

Уже не перший рік старт новому чемпіонату в українській жіночій гандбольній суперлізі дає з’їздний тур. Починаючи з вівторка, найсильніші команди зібралися в Ужгороді, де мають зіграють між собою по одному матчу.

Порівняно з минулим розіграшем кількість учасниць зросла, що тішить керівництво федерації. Компанію шістці старожилів склав миколаївський клуб «Реал–МОШВСМ–НУК», який, хоч і посів у вищій лізі лише п’яте місце, однак — завдяки фінансовому симбіозу Миколаївської обласної школи вищої спортивної майстерності та Національному університетові кораблебудування — отримав можливість зіграти в еліті.

Під об’єднаним прапором у поточному розіграші суперліги грає й ще одна команда. Дівчата з Податкового університету з Ірпеня «сколотили» тандем з Броварським вищим училищем фізичної культури й у перший ігровий день упевнено переграли «корабелок» — 32:26.

З огляду на результати другого матчу миколаївок можна припустити, що саме вони в цьо­му чемпіонаті гратимуть роль «дівчаток для биття». Принаймні дві поразки поспіль (друга, розгромна, — від чемпіонок з ужгородських «Карпат» — 39:21) думати про інше наразі не дозволяють.

Стовідсотковий результат за підсумками двох зіграних матчів має лише львівська «Галичанка». Триразовий чемпіон України — «Спарта», яка минулу першість завершила на останній сходинці, — на старті нового сезону теж іще не програвала. Після нічиєї з київським «Спартаком» криворіжанки переграли «податківок».

ТАБЛО

Чемпіонат України. Жіноча суперліга. З’їздний тур (Ужгород).

1–й тур. «Реал–МОШВСМ–НУК» (Миколаїв) — «Податковий ун–т–ДПС–БВУФК» (Ірпінь) — 26:32, «Спарта» (Кривий Ріг) — «Спартак» (Київ) — 28:28, «Галичанка» (Львів) — «Дніпрянка» (Херсон) — 26:23.

2–й тур. «ПУ–ДПС–БВУФК» — «Спарта» — 22:29, «Спартак» — «Галичанка» — 19:35, «Карпати» (Ужгород) — «Реал–МОШВСМ–НУК» — 39:21.

Турнірне становище після 2–х матчів: «Галичанка» — 4, «Спарта» — 3, «Карпати» — 2 (1), «ПУ–ДПС–БВУФК» — 2, «Спартак» — 1, «Дніпрянка» — 0 (1).