Вирвиоко — те, що треба

19.09.2012
Вирвиоко — те, що треба

Felder Felder. (Фото Рейтер.)

Хочете бути модною? Станьте різнокольоровою! Як свідчать покази Лондонського тижня моди, що завершується сьогодні в столиці Британії, навесні та влітку 2013 року яскраві кольори та різнобарвні принти будуть на піку модних трендів. При цьому справжня модниця обов’язково поєднає в одному ансамблі відтінки, які в уявленні відсталих від життя консерваторів виглядають непоєднуваними. Скажімо, пурпуровий — із зеленим та рожевим, помаранчевий — із салатним, бузковим, жовтим тощо. Звісно, «вічна класика» — бежевий, білий, чорний та двотонні ансамблі — також ніколи не вийде з моди, але ж це так нудно…

Хоча, скажімо, колекція Еліс Темперлі для бренду Temperley London, на створення якої дизайнерку надихнув образ юної Софі Лорен зразка 1950–х, нудною аж ніяк не виглядала. Еліс довела, що елегантність залишається актуальною, запропонувавши жінкам носити приталені сукні з шифону та шовку, маленькі рукавички, капелюшки–«абажури» — і все це в напівпрозорих акварельних тонах, розбавлених яскраво–червоним, насиченими вишневим та темно–синім і чорним.

Справжнім кольоровим вибухом стала колекція Moschino Cheap and Chic. Яких тільки калейдоскопічних поєднань не запропонувала модельєр Розелла Джардіні, змішавши в одне кислотний пластик, пацифістську й хіпі–символіку, спортивний стиль 1990–х тощо. Що вже й казати про Меттью Вільямсона, якого недарма називають «королем кольо­ру». У новій колекції для іменного бренду Matthew Williamson він знову не підвів: геометричних візерунків і принтів у вигляді яскравих мазків та «розводів» фарби не бракувало.

Традиційно потішила любителів епатажу і невгамовна «панк–бабуся» британської моди Вів’єн Вествуд. Щоб ви собі уявляли: на завершення показу 71–річна рудоволоса дизайнерка вийшла в коротюсіньких шортах, колготках у сіточку, черевиках на товстій підошві, у футболці з написом Climate Revolution і… вусами над верхньою губою.

Що ж до моди у виконанні Вів’єн, то в її новій колекції можна знайти речі на будь–який смак, хоча домінує стиль 1960–х. Квітчасті сукні з асиметричними вирізами й плаття–«парасольки», брючні костюми, довгі спідниці, приталені боді — і все це варто носити з макіяжем «вирвиоко»: кислотні тіні й помада, широкі стрілки й зеленуватий, помаранчевий або жовтий тон обличчя. Щоб бути модною — треба бути сміливою!