НЬЮЗ–РУМ

11.09.2012

Завтра та післязавтра на сцені Малої зали Національного палацу мистецтв «Україна» — вистава «Готель Мафусаїл» (Hotel Methuselah) британської театральної трупи Іmitating the dog (режисер Піт Брукс).

Прем’єра вистави відбулася на фестивалі «Фріндж» (Fringe) в Единбурзі, де спектакль був удостоєний відзнаки «Вибір критики». «Готель Мафусаїл» показували на фестивалях у Болгарії, Бразилії, Вірменії, Грузії, Італії, Латвії, Лівії, Хорватії...

Позиціонуючи виставу як детектив, режисер та актори розширили жанрові рамки спектаклю, поєднавши в ньому елементи театру, кіно та відео–арту. Головний герой — нічний портьє, який нічого не пам’ятає про своє минуле, в якому, можливо, була не одна смерть... Герой відчайдушно намагається щось пригадати, хапаючись за історії таємничих дивакуватих гостей готелю...

* * *

Із 27 вересня по 6 жовтня у Львові пройде фестиваль «Золотий Лев», що був заснований 23 роки тому художнім керівником театру «Воскресіння» Ярославом Федоришиним. У програмі — вистави театрів iз Києва, Харкова, Луганська, Чернігова, Львова, Кракова, Вільнюса, Бреста, Нью–Йорку, Тбілісі, Душанбе, Парижа, Брюселю, Праги, які будуть показуватись на сценах усіх львівських театрів.

Паралельно зі сценічними постановками на фестивалі проходитимуть і атракційні вуличні дійства, а традиційний театральний карнавал цього разу відбудеться за участю артистів із 10 країн світу.

«Золотий лев–2012» присвячений 125–річчю від дня народження Леся Курбаса. Протягом цьогорічного фестивалю буде відбуватися семінар, присвячений Лесю Курбасу, в якому візьмуть участь відомі критики, режисери, актори та директори міжнародних театральних фестивалів.