Не сиди — здоровішим будеш

11.09.2012

Англійський суд Корони звільнив робітника, визнаного винним у кількох грабежах, вирішивши, що ув’язнення зловмисника… не принесе нікому користі.

Як повідомляє газета «Таймс», 26–річний Річард Рочфордом із Північного Йоркшира зізнався у двох пограбуваннях, а також розповів ще про одне, не відоме поліції. Рочфордом, який раніше вже відсидів три роки за ґратами за підпал, заявив, що ув’язнення не допомогло йому: навпаки, вийшовши з тюрми, він став наркоманом.

Суддя похвалив Річарда за те, що після скоєних у лютому пограбувань він зміг позбутися наркозалежності. «Таке трапляється нечасто, — сказав служитель Феміди, і чи то жартома, чи всерйоз додав: — Потрібно бути справжнім сміливцем, щоб пограбувати чийсь будинок. Я б не наважився».

Замість двох з половиною років тюрми Рочфордом отримав два роки умовно і 200 годин обов’язкових робіт. Також його на рік позбавили водійських прав.

А ТИМ ЧАСОМ…

За повідомленням ТСН, в Америці чоловік через суд домігся права… змінити стать, перебуваючи за гратами. Він відбуває покарання за вбивство дружини, яка застала чоловіка, коли той приміряв її білизну.