До «еліти» готові

11.09.2012
До «еліти» готові

Грізних суперників донеччани не бояться. (з сайту ХК «Донбас».)

Учора пізно ввечері, вже після того як цей номер «УМ» було підписано до друку, в Празі завершилося триматчеве виїзне турне «Донбасу» в Континентальній хокейній лізі, з якого розпочався дебют першого українського клубу в другій за силою хокейній лізі світу. І хоча показати абсолютний результат у цій серії підопічні Юліуса Шуплера не змогли — після стартової перемоги над «Слованом», донеччани програли ЦСКА, своєю грою вони засвідчили готовність виступати в еліті континентального хокею. «Думаю, що наша команда показала, що гідна рівня КХЛ. Хлопці билися до останнього. Але нам потрібно ще працювати», — так оцінив дії своїх підопічних Юліус Шуплер. Цікаво, що обидва суперники, з якими зустрічався «Донбас» на старті сезону, в недалекому минулому тренував їхній нинішній очільник. Тому, можливо, донбасівці впевнено, без остраху та тремтіння в колінах, грали проти «Слована» та ЦСКА.

Особливо напруженими виходили перші два періоди обох матчів — у Братиславі та Москві вони завершувалися внічию — 2:2. Але якщо в словацькому поєдинку завершення залишилося за донеччанами, які закинули дві шайби «без відповіді», то в столиці Росії українська команда поступилася іменитим армійцям 3:1. «Наші гравці старалися, але припустилися забагато помилок. А суперник їх використав», — пояснив першу поразку в КХЛ пан Шуплер. Можливо, на руку армійцям зіграла травма кіпера «Донбасу» Еріка Ерсберга, який у третьому періоді побував у легкому нокдауні, але продовжив грати, не дозволивши дебютувати у КХЛ білорусові Степану Хорячевських. Загалом, варто відзначити, що на перших ролях у донецькій команді — легіонери, на рахунку яких усі без винятку шайби «червно–чорних» в чемпіонаті.

День пам’яті

Сьомого вересня у КХЛ — день скорботи. Всі згадували хокейну команду «Локомотив», яка рік тому, в повному складі загинула в авіакатастрофі під Ярославлем. Натомiсть у місті та Лізі зробили все можливе, щоб за рік народився новий, боєздатний колектив, який на старті сезону виграв два матчі поспіль. Експерти вважають його одним із претендентів на Кубок Гагаріна.

 

ТАБЛО

Континентальна хокейна ліга. Регулярний чемпіонат. «Слован» — «Донбас» — 2:4 (1:1, 1:1, 0:2; Кітнар, 2; Бакош, 24 — Бєлухін, 17; Туппурайнен, 40 (більш.); Обшут, 44; Петтерссон, 56), ЦСКА — «Донбас» — 5:3 (0:1, 2:1, 3:1; Кугришов, 24; Широков, 35 (бул.); Мяенпя, 46 (більш.); Радулов, 50; Кваша, 53 — Туппурайнен, 16; Дадонов, 37; Недорост, 48).

Інші найцікавіші результати. ЦСКА — «Спартак» (М) — 0:1, «Сибір» — «Локомотив» — 2:5, «Салават Юлаєв» — «Вітязь» — 2:3 Б, «Нєфтєхімік» — «Динамо» (Мн) — 3:0, СКА — «Авангард» — 1:2, «Динамо» (М) — «Барис» — 5:1, «Лев» — «Динамо» (Р) — 2:1, СКА — «Барис» — 7:3, «Амур» — «Локомотив» — 1:2, «Нєфтєхімік» — «Вітязь» — 4:5 Б, «Ак Барс» — «Динамо» (Мн) — 2:3 Б, «Динамо» (М) — «Югра» — 5:3, «Слован» — «Динамо» (Р) — 2:3 Б, «Лев» — «Спартак» — 1:4.