Італійська парочка

05.09.2012
Італійська парочка

Так Роберта Вінчі виборювала перемогу в матчі з Агнешкою Радванською. Фото Рейтер.

На змаганнях серії «Гранд слем» турнірна сітка складена так, аби у півфіналах, за відсутності «форс–мажору», грали чотири перші номери посіву. Проте такий розклад трапляється рідко. Адже «нижчі» номери посіву й голодні до великих перемог тенісні «зірочки» теж щось значать. Наразі найгучнішу перемогу на відкритій першості США–2012 здобула італійка Роберта Вінчі (20–й номер посіву), яка в 1/8 фіналу вибила другу сіяну — Агнешку Радванську з Польщі — 6:1, 6:4. Потрапляння 29–річної уродженки Таранто до вісімки кращих на «Ю–Ес оупен» — найбільше її досягнення за 11–річну історію виступів на турнірах «Великого шолома».

Наступною суперницею Вінчі стане її співвітчизниця та колега по парних змаганнях Сара Еррані. Посіяна під десятим номером, вона в ніч на вівторок за київським часом переграла також вищу за рейтингом суперницю — Ангеліку Кербер із Німеччини (6) — 7:6, 6:3.

До слова, італійська парочка у Нью–Йорку йде далі й у вигляді дуету. Еррані та Вінчі — другі у рейтингу — й тут дісталися 1/4 фіналу.

В іншій чвертьфінальній парі «одиночки» гратимуть сербка Ана Іванович (12) та Серена Уїльямс із США (4). Вони перемогли, відповідно, чешку Главачкову та болгарку Піронкову.

Нагадаємо, раніше до чвертьфіналу вийшли білоруска Азаренко (1) й росіянка Шарапова (3).

А ось 17–разовому переможцеві турнірів «Гранд слем», лідерові світового рейтингу Роджеру Федереру для потрапляння до вісімки найсильніших позавчора взагалі не довелося виходити на корт. «Шкода, що Марді Фіш знявся з турніру. Бажаю йому швидко одужати та повернутися на корт», — сказав швейцарець, якого в наступному раунді чекає зустріч із чехом Томашем Бердихом (6).

«Федерер набрав фантастичну форму. Він знову лідер рейтингу АТР, але я хотів зустрітися саме з ним», — заявив Бердих, який у четвертому колі в трьох сетах переграв іспанця Ніколаса Альмагро (11) — 7:6, 6:4, 6:1. Також трьох сетів для виходу в чвертьфінал вистачило хорвату Маріну Чиличу (12), котрий здолав Мартіна Кліжана зі Словаччини, та британцеві Енді Маррею (3), що не залишив шансів Мілошу Раоничу з Канади.

 

ЗМІНА

В одиночному розряді турніру юніорів залишається єдина українка — Вікторія Лушкова. Інша наша 16–річна співвітчизниця, одеситка Олександра Корашвілі, свій матч програла, не встоявши під натиском господарки змагань Торнадо Аліші Блек — 3:6, 4:6. А в дуеті Корашвілі та Лушкова в напруженій боротьбі поступилися бразильській парі Майя/Пігоссі.