Великі очі англійського страху

30.08.2012

Невпізнаний хижак, сприйнятий за лева, підняв на ноги поліцію англійського графства Ессекс: звіра шукали майже добу. Про виявлення небезпечної тварини заявив не один очевидець. Тож серед місцевих і туристів почалася справжня паніка...

Катавасія почалася в неділю ввечері, коли в поліцію зателефонував анонім і повідомив, що бачив посеред поля лева і зняв його на відеокамеру мобільного телефона. На підтвердження своїх слів чоловік передав трубку іншому туристові, і той, переглянувши знімок, підтвердив: це левиця, яка перекочується з живота на спину.

За даними газети «Телеграф», правоохоронці й рятувальники прибули на виклик у повній амуніції; до «полювання на лева» залучили навіть гелікоптери. «Сафарі» обійшлося в кругленьку суму: використання самих тільки тепловізорів (приладів, що дозволяють бачити в темряві) коштує близько 1300 доларів на годину.

«НП» привернула увагу ледь не всієї Британії, проте будь–які ознаки появи лева в Ессексі виявити не вдалося. У місцевих зоопарках і цирках також не підтвердили версію про загубленого хижака. Одна з експертів, оцінивши «фото поганої якості, зроблене здалеку», заявила: «Очевидно, що це величезна велика тварина з великою головою — наприклад, собака. Це однозначно не самець лева, адже не видно гриви».

Серед загального переполоху була одна людина, якій усе було ясно. Джині Мерфі, побачивши репортаж по ТБ, впізнала в «хижакові» свого рудого кота Тедді породи мейн–кун. Це одна з найбільших домашніх кицьок, що сягає майже метра в довжину. Гуляти на поле, де «бачили лева», Тедді ходить досить часто. Тепер Джині кпинить над усіма поліціянтами й пошуковиками, а ті не поспішають визнати, що переплутали «короля звірів» із домашнім котом.