ХОКЕЙНА МОЗАЇКА

30.08.2012

ПХЛ: залишилося їх семеро

У новому чемпіонаті України, який 11 вересня удруге почнеться під егідою ПХЛ, виступатимуть сім команд. На відміну від попереднього сезону, «Вінницькі гайдамаки» так і не змогли виконати фінансові умови участі в турнірі.

Змагання відбудуться за шість кіл, після чого шість кращих зіграють у другому раунді. Розбиті на дві групи команди визначать півфіналістів, а ті за системою «плей–оф» розіграють медалі. Цього разу проведуть і серію до двох перемог за третє місце. Фінал гратимуть до чотирьох виграшів.

Тренерів згуртували

В Україні створено тренерську раду, до якої увійшли наставники національних збірних усіх вікових категорій, а також керманичі всіх клубів ПХЛ. Очолив її тренер головної команди «синьо–жовтих» Олександр Куликов.

Відділ кадрів

«Донбас» підписав контракт із черговим легіонером — 25–річним захисником збірної Латвії Оскаром Бартулісом. За останні три роки він зіграв 73 матчі в НХЛ за «Філадельфію», але переважно виступав у фарм–клубі «Флайєрз».

* * *

37–річний захисник «Беркута» та збірної України Сергій Климентьєв вибув на шість тижнів, отримавши травму плеча.

«Відкритий Кубок Донбасу»

«Лев» (Прага, Чехія) — «Сєвєрсталь» (Череповець, Росія) — 4:0 (3:0, 0:0, 1:0).

КХЛ на екранах України

Найсильніша хокейна ліга Європи оголосила про підписання контракту на показ своїх матчів на території України. Побачити їх можна буде на трьох каналах: «Хокей» (200 ігор за сезон), «Донбас» (усі поєдинки донецької команди) та ICTV (кілька матчів донеччан).

Локауту в НХЛ не буде?

У процесі перемовин між НХЛ і Асоціацією гравців намітився прогрес. Комісар ліги Гарі Беттман у ніч на середу за київським часом відповів хокеїстам новою, менш жорсткою, пропозицією власників клубів. У головному питанні — про розподіл прибутку — ліга пропонує гравцям скорочення їхньої пайки з 57% уже не до 46%, а приблизно до 50%. Нову колективну угоду хочуть підписати на шість років, і частка хокеїстів коливатиметься від 49,6% до 51,6 %.