Газету читаю і газ натискаю!

17.08.2012

Правила дорожнього руху всіх цивілізованих країн забороняють користуватися мобільним телефоном та іншими електронними пристроями за кермом авто. А ось мера Торонто — найбільшого міста Канади — днями застукали за читанням... газети на високій швидкості. І присікатися до такого небезпечного водія нема за що, адже правилами таке порушення не передбачене.

Мер не заперечив, що саме так і було. Відповідаючи на прес–конференції на запитання журналістів із цього приводу, Форд сказав: «Можливо. Я намагаюся надолужити згаяне на роботі. Я зайнята людина». Водночас він зазначив, що навіть читаючи нібито «тримає погляд на дорозі».

Поліція Торонто відреагувала на такі дії мера лише порадою їздити з шофером, а не самотужки. «Від імені всіх жителів Торонто, що цінують безпеку на дорозі, закликаємо: пане мер, будь ласка, найміть собі водія», — йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційній сторінці департаменту поліції Торонто у «Фейсбуці». За словами поліціянтів, читаючи за кермом газету, міський голова справді не порушую жодного писаного правила.

Можна було б подумати, що насправді політика Форда правоохоронці не чіпають як «блатного». Але ж ні. Наприклад, у 1999 році його засудили за їзду у нетверезому стані. А нещодавно покарали за розмову по телефону за кермом.