Американська «Катерина» ХХІ століття

16.08.2012

Любовна непостійність моряків — річ відома. Здавалося б, чого вимагати від флотського капітана, якщо він не буває вдома по півроку, а то й більше? А ось у Військово–морських силах США одного невірного чоловіка вигнали за це з роботи.

Так, керівництво ВМС США «у зв’язку з втратою довіри» відсторонило від обов’язків командира атомного підводного човна «Піттсбург» Майкла Уорда (його звання — аналог капітана другого рангу на нашому флоті). За даними газети The Day, приводом стала скарга колишньої коханки, яка звинуватила військового в обмані.

Мешканка міста Чесапік, штат Вірджинія, просила не називати її імені. Але розповіла все в деталях. Вона познайомилася з Уордом у жовтні 2011 року в інтернеті. Спочатку він використовував чуже ім’я, мотивуючи це тим, що служить у спецназі і не може розкрити свою особу. Пізніше, при зустрічі, коханець представився вже правильно — як Майкл Уорд.

У липні цього року жінка отримала електронного листа з адреси Уорда за підписом якогось Боба. Відправник написав, що Уорд... помер, не пояснивши, за яких обставин. Убита горем дівчина вирішила навідати родичів свого коханого, що мешкали неподалік, у місті Берк, та висловити співчуття. Однак там з’ясувалося, що в будинку вже інші господарі, а Уорд колись поїхав у Коннектикут та служить на підводному човні.

Невдовзі з’ясувалося, що Майкл живий–здоровий, а колишній подрузі він просто набрехав, аби порвати стосунки. І це ще б півбіди. Однак жінка дізналася, що вагітна. Покритка почувалася зле, лягла в лікарню, але... втратила дитину.

Уже після цього за допомогою родичів вона знайшла колишнього коханця. У телефонній розмові Майкл попросив вибачення і пообіцяв зателефонувати згодом. Мабуть, так і не зробив цього. Бо обманута звернулася зі скаргою до флотського начальства.

У прес–релізі ВМС США зазначено, що Уорд «усвідомлював високі вимоги, які висувають командирові, однак він їм не відповідав».