Вона любить її і Будду

15.08.2012

На Тайвані минулої суботи справили перше в країнах Сходу одностатеве буддійське весілля. Шлюбом поєдналися дві жінки — 30–річні Фіш Хуан та Ю Ятін.

Як повідомляє агенція «Франс пресс», церемонія відбулася у провінції Таоюань, у монастирі перед статуєю Будди. Дівчата, вбрані в білі сукні, виголосили клятву вірності одна одній, а замість обручок обмінялися чотками. В цей час майже 300 ченців промовляли сутри на честь молодят.

Фіш та Ю отримали благословення на шлюб від буддійської монахині, професора Тайпейського університету Ши Чаохуей. Оформлюючи шлюб, вона висловила захоплення двома жінками, які не бояться громадського осуду і борються за свої права. Батьків Фіш та Ю на весіллі не було.

Буддизм не забороняє гомосексуальні відносини, проте в релігійних колах немає єдиної думки з цього питання. Досі одностатеві буддійські шлюби реєстрували тільки у США.

Тайвань є одним із найбільш толерантних до гомосексуалізму регіонів Східної Азії. Утім і тут ще тільки очікують ухвалення закону про одностатеві шлюби.