Остання репетиція перед новим відбором

15.08.2012
Остання репетиція перед новим відбором

Олег Блохін не надто «перетрушував» склад збірної після ЧЄ–2012. Фото Рейтер.

Відгомоніли останні дні Олімпіади, світ спорту повертається до свого буденного життя. Ясна річ, на перший план виходить футбол, який певний час перебував у затінку баталій Лондона. Українські клуби вже стартували у єврокубках, а тепер нагадує про себе й національна команда. Її суперником на одному зі стадіонів Євро–2012 – «Арені Львів» – сьогодні буде збірна Чехії.

 

У щасливому місті

Цей поєдинок для «синьо–жовтих» стане першим після не надто вдалого Євро–2012. Нагадаємо, в червні наші здолали у Києві шведів (2:1), а потім програли у Донецьку Франції (0:2) та Англії (0:1). Для реабілітації українці обрали місцем наступної зустрічі «фартовий» Львів, де раніше збірна лише вигравала в усіх семи матчах. Можна не сумніватися, що 30–тисячний стадіон буде заповнений вщерть і дружно заспіває «Ще не вмерла». Позавчора в продажу залишалися тільки VIP–перепустки вартістю 600 і 700 грн., тоді як звичайні квитки ціною від 30 до 100 грн. уже розкупили.

Для збірної України контрольний матч із чехами — остання репетиція перед кваліфікаційним турніром чемпіонату світу 2014 року, який прийматиме Бразилія. Перший матч у відборі на «мундіаль» наші проведуть проти Англії менш ніж за місяць — 11 вересня на славнозвісному лондонському стадіоні «Уемблі».

Біля керма збірної залишається тренерський штаб на чолі з Олегом Блохіним. Утім, хтозна, як зміниться ситуація після виборів 2 вересня нового президента Федерації футболу України. Наразі на цю посаду претендує лише Анатолій Коньков, колишній гравець «Шахтаря» й «Динамо».

Старий суперник, нове завдання

Часу для підготовки до гри з чехами у Блохіна і К° було обмаль. Лише в понеділок, після чергового туру чемпіонату країни, хлопці зібралися на базі в Кончі–Заспі. Прибули всі викликані до табору — ніхто не послався ані на травму, ані на інші причини. Вчора вдень «синьо–жовті» перелетіли з Києва до Львова й оселилися у готелі «Дністер».

Цікаво, що чехи мали прибути до столиці Галичини всього на десять хвилин пізніше, тож опоненти могли зустрітися ще в аеропорту.

Увечері команди випробували газон «Арени Львів».

Букмекери вважають сьогоднішню зустріч у Львові дуеллю приблизно рівних суперників, віддаючи невелику перевагу нашим. Середній коефіцієнт на перемогу господарів — 2,30; на успіх гостей — 2,75; на нічию — 3,25.

Торік чехи познущалися в Празі над українською командою, розгромивши її з принизливим рахунком 4:0. Тепер же воротар «синьо–жовтих» Андрій Дикань обіцяє взяти реванш. Голкіпер московського «Спартака», який пропустив чемпіонат Європи через травму обличчя, налаштований рішуче й закликає партнерів не розслаблятися, попри товариський статус матчу.

Після ЧЄ збірна зазнала незначних змін. Завершив виступи Андрій Шевченко. Андрій Воронін оголосив про завершення кар’єри у збірній. Не викликали до національної комнади Артема Мілевського й Олександра Алієва, зате з’явилися «дніпрянин» Роман Зозуля та Роман Безус із «Ворскли». «Не варто акцентувати увагу на Зозулі й Безусі — ми намагаємося давати шанс у збірній усім, хто проявляє себе в клубі», — сказав один із помічників Блохіна Андрій Баль.

Пряму трансляцію матчу о 21.00 почне телеканал «Інтер».