Квиток на «Підкамінь» — вишиванка

08.08.2012

Сьогодні, 8 серпня,­ в селищі Підкамінь Бро­дівського району, що на Львівщині, розпочався етнофестиваль. Це буде вже шостий щорічний захід і триватиме він до 12 серпня.

Концепція етнофестивалю — сучасна українська фолькова музика на тлі неймовірної краси природи, монастиря, який пережив вічність, і всього енергетичного ландшафту Північного Поділля. Головна мета — популяризувати українське — від української пісні до національного одягу. Цьогоріч, як і завжди, дрес–кодом i вхідним квитком буде вишиванка. На вечірніх сценах дійства гості свята зможуть побачити KOZAK SYSTEM, «КораЛЛі», «Перкалабу», «Рокаш». Незмінною доброю традицією залишиться також і привселюдне одруження. На «Підкамені» свою долю офіційно поєднають Олена Мартинюк iз Рівного та Володимир Камінський зі Здолбунова. Пара заявила про своє бажання одружитися на сторінці етнофестивалю на «Фейсбуцi» і, як належить, залишила відповідну заяву в селищній раді.

Відзначимо також, що організатори етнофестивалю звертаються до всіх політичних сил iз проханням залишити партійні прапори та агітаційну продукцію вдома. Один з організаторів заходу Олександр Ганущин каже: «Підкаменю» шість років, i він уже має свої традиції. Однією з таких гарних традицій є відсутність на Фестивальному полі наметів і прапорів із партійною символікою та роздаткових партійних агітаційних матеріалів. «Підкамінь» виріс у непростих умовах становлення українського суспільства: за шість років уже вчетверте відбувається ви­борча кампанія, кілька разів змінювали владу. Коло творців фестивалю завжди було «різношерстим» щодо політичних уподобань. Але вони завжди знаходили спільну мову».