ХРОНІКА

08.08.2012

Футбол

УЄФА вчора зарахувала київському «Арсеналу» технічну поразку в першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи зі словенською «Мурою». Перемігши за грою вдома (3:0), тепер «каноніри» мусять відігрувати відставання — 0:3. Нагадаємо, за «Арсенал» у першому поєдинку виступав камерунець Ерік Матуку, який не повністю відбув дискваліфікацію, зароблену під час виступів за бельгійський «Генк». Матч–відповідь відбудеться у Словенії завтра.

* * *

Чемпіонат України. Останній матч 4–го туру. «Волинь» — «Шахтар» — 0:4 (Девич, 4; Мхітарян, 32, 51; Тейшейра, 42; 10 000 глядачів).

Лідери: «Шахтар» — 12 (м’ячі — 14–1), «Динамо» — 12 (6–1), «Дніпро» — 10, «Металіст» — 8, «Волинь» — 7.

Бомбардир: Мхітарян («Шахтар») — 5, Ідейє («Динамо») — 4.

* * *

Колишній гравець збірної України, захисник «Динамо», московського «Спартака» й «Волині» Владислав Ващук став віце–президентом запорізького «Металурга».

* * *

Росія. Останній матч 3–го туру. «Волга» — «Рубін» — 1:2.

* * *

Нігерійський нападник «Динамо» Браун Ідейє зробив на лівій руці велике татуювання на честь свого народженого сина — слово Andriy, дата 30.07.12 і дві зірки. В інтерв’ю «Газеті.ua» африканець заявив, що назвав свою другу дитину не на честь Шевченка, а на честь України. «Я і моя сім’я дуже його поважаємо. Радий, що нам вдалося пограти разом в одній команді. Я навчився багатьом речам на полі завдяки Шеві. Україна зробила мене тим, ким я є зараз. Я поговорив із дружиною, і вона погодилася. Ім’я Андрій — це данина країні, в якій ми зараз живемо. Наш син — це наше благословення», — сказав Браун. Причому Андрій пишеться саме через «і», а не «е».

Баскетбол

Федерація баскетболу України буде домагатися від ФІБА дискваліфікації Кирила Фесенка, який не прибув зі США на збори національної збірної. Про це заявив президент ФБУ Олександр Волков, зазначивши, що центровий «Індіани пейсерз» перестав відповідати на телефонні дзвінки з України.