ХРОНІКА

07.08.2012

Баскетбол

Новим тренером БК «Київ» став добре знайомий українським уболівальникам Ренато Паскуалі. Він уже очолював «вовків» у 2003–2006 роках і виграв по разу «золото», «срібло» та «бронзу» чемпіонату України. Наступними місцями роботи Паскуале були «Віртус» (Болонья), збірна Канади та «Бенеттон» (Тревізо, молодіжний склад).

Хокей

«Донбас» підписав контракти з іще двома досвідченими хокеїстами. 29–річний американський захисник Клей Вілсон у минулому сезоні виступав за «Калгарі» в НХЛ (п’ять матчів) та «Абботсфорд хіт» в АХЛ (74 матчів, 49 очок (18+31)). А 27–річний чеський нападник Лукаш Кашпар прийшов із казахтанського «Бариса», звідки викликався на матч усіх зірок КХЛ–2011. У складі збірної Чехії він ставав чемпіоном світу 2010 року і вигравав бронзові нагороди ЧС–2012.

* * *

Контрольний матч. «Беркут» — «Гомель» (Білорусь) — 6:4 (Осипов, Михайлов, Єлісеєнко, Девечка, Гузик, Торяник; буліти — 3:1).

Шахи

У Києві триває чемпіонат України з шахів. Унікальним став позавчорашній — восьмий — тур, у якому жодна з партій не завершилася нічиєю: Волокітін — Кузубов — 1:0, Арещенко — Моїсеєнко — 1:0, Коробов — Мірошниченко — 1:0, Федорчук — Єфименко — 1:0, Вовк — Ельянов — 1:0, Зубов — Пономарьов — 0:1.

На турнірі лідирують львів’янин Андрій Волокітін та Антон Коробов із Харкова, в яких по 6 очок. Луганчанин Олександр Арещенко має 5,5 бала, киянин Руслан Пономарьов — 4,5.

Американський футбол

«Скіфи–ДонНТУ» з Донецька стали 15–разовими чемпіонами України з американського футболу. У вирішальному поєдинку вони обіграли столичних «Бандитів» — 33:22, залишивши їх зі «сріблом». Бронзовим призером став ще один колектив із Києва: «Слов’яни» виявилися сильнішими за мінських «Зубрів».