Вудсайдська історія

03.08.2012

Американське місто–привид із досить цікавою історією пустять з молотка. Ідеться про містечко Вудсайд у штаті Юта, що за три години їзди на північний схід від Солт–Лейк–Сіті. Як повідомила газета «Дейлі мейл», нинішні власники планують продати занепале поселення принаймні за стартовою ціною 3,9 млн. доларів. У Вудсайді, крім іншого, є стара золота копальня, поштове відділення і бензоколонка, а поруч б’є гаряче джерело.

Ця місцевість була заселена в 1880–х роках, коли сюди прибули шукачі золота. Розповідають, що знаменитий грабіжник Бутч Кессіді і його соратники використовували каньйони під Вудсайдом, аби ховатися від правосуддя.

На початку 1990–х у містечку проживало близько 300 осіб, тут на гарячій воді із гейзера працювали парові машини. Тоді цю територію і придбав бізнесмен Рой Пог — він планував використовувати гейзер у комерційних цілях, однак пристосування навколо джерела були зруйновані вандалами. Тепер 63–річний Рой Пог вирішив продати місто і виїхати на велику землю», тому що його дружині набридла самотність.

Це не перший випадок, коли спорожніле американське місто виставляють на аукціон. У квітні минулого року за 900 тисяч доларів продали містечко Буфорд у штаті Вайомінг, що претендувало на звання найменшого міста у США.