Спека. Плавляться мізки...

02.08.2012
Спека. Плавляться мізки...

Микола Азаров мріє подарувати гуцулам своє «Євро», причому набагато масштабніше. Фото Юрія САПОЖНІКОВА.

Незважаючи на спеку, Прем’єр–міністр Микола Азаров, відкриваючи вчорашнє засідання уряду, був суворий. «Температура повітря на 4–9 градусів вище норми, — осиплим голосом повідомив він, утримуючись звинуватити у цьому Юлію Тимошенко. — Горить ліс у Ялті, 2,5 га вже знищено. А знаєте чому? Двоє парубків з Львівщини милувалися, як горить трава у лісі. У 38 років не розуміти, чим закінчиться така «краса» — це шок». За повідомленням МВС, хлопцям було по 19 років, а Прем’єр вирішив додати ці цифри — мабуть, для визначення сумарного ай к’ю...

Оскільки погода псуватися не планує, то Микола Янович вирішив активізувати роботу поліклінік і різних амбулаторій. Відповідальна за небайдуже ставлення лікарів до простих людей — особисто профільний міністр Раїса Богатирьова. Ну і, звичайно, яка ж спека без гарячого душу?! А у більшості регіонів України з цим проблема. «Протягом місяця було відключене гаряче водопостачання в Дніпровському, Деснянському та Оболонському районах Києва. І нічого не робилося, — Микола Азаров вирішив «наїхати» на київського градоначальника Олександра Попова, який щойно повернувся із своєї відпустки до Австрії. Де подібних проблем не існує у принципі. — Потрібно було людям через «Фейс­бук» звернутися до Прем’єр–міністра, щоб почали розбиратися. Це неприйнятно. З такою якістю влади довіру людей отримати неможливо».

Але найважче у таку погоду — бути олімпійцем. Микола Янович — словами, звичайно — підтримав нашу збірну, яка нині воює за медалі у Лондоні. І помріяв про час, коли вона зможе робити це, ... не виїжджаючи за межі рідної території. Як це було, скажімо, на «приголомшливому» Євро–2012. «Успіх Євро–2012 і позитивна оцінка потенціалу Карпат підвищують наші шанси на отримання права проводити зимову Олімпіаду», — виголосив Азаров чергову ідею–фікс, яка вже звучала з уст його старшого товариша по партії (Регіонів). Треба розуміти, дерибан коштів під час будівництва об’єктів інфраструктури так припав до душі керівництву країни, що вони вирішили продовжити це свято життя. «Якщо Євро–2012 настільки змінило обличчя країни, уявіть, яких змін ми досягнемо, готуючись до Олімпіади! Тільки працювати треба щодня», — майже прямим текстом підтвердив нашу здогадку Прем’єр.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

22 мільйони — на басейн для Прем’єра

А поки до Олімпіади ще далеко, уряд вирішив виділити 22,53 млн. грн. на інший «олімпійський» об’єкт, що знаходиться у Броварах Київської області. Йдеться про басейн «Купава», кошти на реконструкцію якого виділили із державного бюджету, використавши схему закупівлі в одного учасника. Найсмішніше, що директором басейну «Купава» є Тетяна Федоренко, дружина особистого масажиста Прем’єр–міністра Миколи Азарова Сергія Федоренка. Він відомий як власник підприємства «Феско», яке контролює роботу іншого броварського басейну «Схід», також відремонтованого коштом держбюджету. Саме в басейні «Схід», за розповідями учнів школи, якій формально належить басейн, буває Микола Азаров.