Садово–«факове» мистецтво

26.07.2012
Садово–«факове» мистецтво

Поліція англійського графства Уорікшир звернулася до місцевого мешканця із незвичайним проханням — змінити форму куща в саду біля його будинку. Річ у тім, що високий зелений чагарник із чільним листяним покривом виглядає як... людська рука, складена в непристойному жесті. «Фак» — кажуть, щоб образити або щоб хтось відчепився, — і відстовбурчують середній палець угору. Саме таку форму має скандальний кущ. Навіть рельєфний ніготь на пальці виглядає дуже натурально.

«Автор» цього витвору — 53–річний садівник Річард Джексон. За повідомленням сайту Metro.co.uk, візит поліцейського став для нього несподіваним. Джексон розповів, що кущ росте в його саду вже вісім років, і весь цей час господар доглядає за рослиною і підстригає її саме так, дотримуючись форми середнього пальця. І ось лише тепер — перша скарга від когось із сусідів.

Поліціянт заявив, що кущ у вигляді непристойного жесту «порушує громадський порядок». Але містер Джексон відповів відмовою на пропозицію постригти чагарник інакше. «Досить дивно, що хтось приходить і каже вам, як повинні виглядати кущі у вашому саду», — каже англієць.