ХРОНІКА

12.07.2012

Олімпізм

Прапороносцем збірної України на Олімпіаді в Лондоні буде дзюдоїст Роман Гонтюк. Про це як про ще не офіційну інформацію повідомив канал «Інтер». Гонтюк двічі ставав призером Олімпіад — виборов «срібло» в Афінах­2004 та «бронзу» в Пекіні­2008.

* * *

Шанси України виграти боротьбу за право проводити зимові Олімпійські ігри 2022 року суттєво знизилися. За повідомленням каналу «Євроспорт», Національний олімпійський комітет Німеччини розглядає можливість подання заявки Мюнхена на право проведення Ігор­2022. Столиця Баварії претендувала на проведення Білої Олімпіади 2018 року, але програла південнокорейському Пхенчхану. Також про своє бажання взяти участь у тендері 2022 року вже заявили норвезький Осло і швейцарський Граубюнден. Нагадаємо, Україна збирається виставити кандидатуру карпатського курорту Буковель.

Офіційні заявки в МОК претенденти подаватимуть в 2013 році. Вибори відбудуться в 2015­му на сесії МОК в Куала­Лумпурі.

Теніс

На трьох значних турнірах троє представників України позавчора ввечері припинили боротьбу вже в першому раунді.

ATP. Штутгарт (Німеччина, призові — 410 тис. євро). Сергій Стаховський — Павол Червенак (Словаччина) — 1:6, 6:4, 1:6.

ATP. Ньюпорт (США, 398 тис. дол.). Сергій Бубка (Q) — Джон Існер (США, 1) — 6:7, 6:4, 3:6.

WTA. Палермо (Італія, 220 тис. дол.). Валентина Івахненко — Лора Робсон (В. Британія) — 0:6, 1:6.

Бокс

Міжнародна боксерська федерація (IBF) має намір провести турнір суперважковаговиків за право зустрічі з чемпіоном світу за цією версією Володимиром Кличком. Як повідомляє «Шпігель», передбачається, що в півфіналах битимуться кубинець Одланьєр Соліс, болгарин Кубрат Пулєв, Томаш Адамек і росіянин Олександр Устинов, промоутерами якого є брати Клички. При цьому Адамек уже відмовився від участі в такому турнірі.

* * *

Німецьке видання «Більд» констатує, що бої за участю Володимира Кличка стають дедалі нуднішими. Так, поєдинок Володимира проти Девіда Хея в Німеччині подивилися по ТБ 16,28 млн. глядачів, із «мішком» Мормеком — 12,71 млн., а з «антикварним» Томпсоном — лише 8,36 млн.

Реагуючи на закиди, Кличко­молодший заявив: «Шість років поспіль я збираю повні стадіони, уболівальники підтримують мене, 150 країн купили останній бій... Так що все непогано. Навіть у найкращих «супертяжів» — Алі, Льюїса, Холіфілда і Тайсона — були нецікаві суперники на кшталт Томпсона. Звичайно, я хотів би щороку проводити привабливі бої, такі як із Хеєм. Проте чи показує Хей у рингу більше, ніж інші суперники? Він тільки базікає перед боєм, а в рингу в нього працює лише задня передача».

Сучасне п’ятиборство

Чемпіонат Європи в Софії збірна України закінчила з трьома медалями. До «срібла» Ірини Хохлової та «бронзи» Ганни Буряк в індивідуальних змаганнях в останній день додалася ще одна срібна нагорода — нашої чоловічої команди в естафеті. Тут українці поступилися лише росіянам, треті — представники Білорусі.

Шахи

На чемпіонаті світу з бліцу, що завершився в Астані, Василь Іванчук за підсумками 30 турів набрав 15 очок і посів лише дев’яте місце серед 16 учасників. Таким чином, українець не зміг захистити титул, здобутий 2007 року в Москві. Нині на п’єдестал зійшли росіянин Олександр Грищук (20 очок), норвежець Магнус Карлсен (19,5), екс­українець, а нині представник Росії Сергій Карякін (18,5).