НОВИНИ ПЛЮС

10.07.2012

Син «регіонала» стріляв по людях

На Кіровоградщині в місті Новоархангельськ син депутата від Партії регіонів у Кіровоградській обласній раді Ростислав Крамар на базі відпочинку відкрив стрілянину з вогнепальної зброї по місцевому мешканцю, інформує партія «Батьківщина». Як повідомляє прокуратура Кіровоградської області, правоохоронці встановлюють «підстави законності володіння зброєю даною особою», порушено кримінальну справу за фактом «грубого порушення громадського спокою із застосуванням вогнепальної зброї». Якщо провину Крамара буде доведено, йому «світить» сім років позбавлення волі.

Розпочалися навчання «Сі Бриз»

В Одесі почалися двосторонні українсько–американські навчання «Сі Бриз–2012». Згідно з програмою двостороннього співробітництва між українським та американським оборонними відомствами, головною цьогорічною темою навчань є операції з безпеки на морі. У навчаннях, які триватимуть до 21 липня, беруть участь шість кораблів, катерів і суден, тактична група морської піхоти, більше тридцяти одиниць автобронетанкової техніки, літаки та гелікоптери.

Євро–2012

Президент Віктор Янукович за підсумками Євро–2012 нагородив орденами Князя Ярослава Мудрого ІV ступеня головного тренера збірної України Олега Блохіна та президента ФФУ Григорія Суркіса. Орденом Ярослава Мудрого V ступеня нагороджено голову Київської міськ­держадміністрації Олександра Попова, його заступника Анатолія Голубченка, донецького мера Олександра Лук’янченка, народного депутата Сергія Осику.

Орденом «За заслуги» І ступеня нагороджено керівника Харківської ОДА Михайла Добкіна, віце–прем’єра — міністра інфраструктури Бориса Колесникова, главу Нацагентства з питань підготовки та проведення Євро–2012 Володимира Ковалевського, капітана збірної Андрія Шевченка, нардепа Василя Петьовку.

Різні відзнаки отримали більше 100 осіб, зокрема й одіозний мер Харкова Геннадій Кернес, глава Львівської ОДА Михайло Костюк, директор оргкомітету «Євро–2012 Україна» Маркіян Лубківський, нардеп–БЮТівець Павло Костенко, заступник начальника Київської обласної митниці Ольга Джарти — дочка покійного прем’єра Криму, прес–секретар Колесникова Юрій Громницький, «силовики», клерки та ін. Без нагороди залишився тільки міський голова Львова Андрій Садовий, який напередодні різко виступив проти ухвалення «регіоналами» закону про засади державної мовної політики.

* * *

Національне агентство з питань підготовки до Євро–2012 збирається витратити ще 139,6 млн. грн. на будівництво в донецькому аеропорту.

Вулиці Леніна в Києві перейменують

Комісія з питань найменувань та пам’ятних знаків КМДА підтримала ініціативу «Української громади Києва» про перейменування вулиць Леніна в Києві на честь українських героїв. Як повідомив лідер «УГК» Сергій Рудик, вулицю Леніна в Дарницькому районі, мікрорайон Бортничі, запропоновано перейменувати на вул. сотника Аверкія Гончаренка, у Солом’янському районі, мікрорайон Жуляни — на вул. Отамана Зеленого, у Деснянському районі, с. Троєщина — на вул. козака Степана Щербака, у Святошинському районі — на вул. Олексія Алмазова. Комісія підтримала три з чотирьох запропонованих перейменувань за умови, що вулицю Леніна у Деснянському районі перейменують на вулицю Олександра Загродського.