Курс на зниження

10.07.2012

Упродовж минулого тижня громадяни України фактично задихалися в задушливих офісах, а про те, щоб надовго вийти надвір, боялися й подумати. Проте скоро дихати стане легше — спека, яка встигла так допекти українцям, спаде. Як запевняють в Українському гідрометцентрі, тропічні повітряні маси, які зараз панують у нашій державі, підуть на південний схід, а до нас із заходу прийде помірно тепле повітря атлантичного походження.

«Із завтрашнього дня по всій території України очікується поступове зниження температури. Хоча до середини тижня протримається температура понад 30 градусів навіть у тіні, вже ближче до вихідних місцями така надмірна спека почне значно спадати. Найближчими днями пройдуть короткочасні дощі всією територією країни, місцями з грозами. Подекуди, особливо в західних регіонах, проллються сильні зливи з градом. Температурний фон теж суттєво зміниться. На заході, півночі та в центрі стовпчики термометрів опустяться до 22—28 градусів удень. Утім на півдні та сході країни показники не зміняться: денна температура становитиме від +28 до +33 градусів», — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко.

У будь­якому разі, принаймні кілька днів «посмажитися» на сонці ще точно доведеться. Сьогодні вдень температура сягне +32, у середу опуститься до 29 тепла, а з четверга — до 22—27 градусів.