ЦИТАТИ ТИЖНЯ

22.06.2012

Мішель Платіні,
президент УЄФА
— про проведення Євро–2012:

— Польща та Україна вже виграли у європейському чемпіонаті, незважаючи на те, що їхні збірні не змогли вийти у чвертьфінал. Не все ідеально, але я дуже, дуже радий. Польща та Україна впорались. Обидві країни мають привід для того, щоб пишатися собою.

(The Independent)

 

Юрій Кармазін,
нардеп від «НУНС»
— про не зарахований гол України в матчі проти Англії:

— Сталася надзвичайна подія! Шахрайство європейського масштабу під англійським прапором сталося вчора! Не треба плювати на [нашу] державу, я звертаюся до чиновників УЄФА. Або ви будете небажані в Україні назавжди, або приймайте терміново рішення про анулювання вчорашнього матчу, бо то є несправедливе!

(виступ із трибуни парламенту)

 

Ганна Герман,
радник Президента
— про заклик Юлії Тимошенко не допустити ухвалення законопроекту про мови:

— Я надіслала б Юлії Володимирівні футболку. Колись в українській діаспорі були дуже популярні футболки з портретом Тараса Шевченка і написом: «А твої діти говорять українською мовою?» Отримавши таку футболку, Юлія Володимирівна зрозуміла б мене без слів.

(УНІАН)

 

Роман Безсмертний,
екс–віце–прем’єр, колишній «нашоукраїнець»
— про майбутнє Я. і Ю.:

— Можливо, перед інавгурацією Президента Тимошенко всі політологи говоритимуть в один голос: ув’язнення допомогло їй. Сьогодні ж на Банковій треба думати, як жити далі після приходу до влади Тимошенко. Буде це через одну каденцію чи дві — неважливо… Віктор Федорович вирішив вивести її з прямої боротьби. Але Тимошенко і зараз працює над тим, щоб стати Президентом.

(Gazeta.ua)

 

Юрій Андрухович,
письменник
— про наступні жертви режиму Януковича:

— У діючого режиму поки руки не доходять до когось, крім прямої політичної опозиції. Як тільки її остаточно знищать — можна буде переходити до наступних етапів. От на одному з цих етапів будуть і письменники.

(«Ліга–бізнесінформ»)