Соцпрацівники чи агітатори «Регіонів»?

22.06.2012

Диктофонний запис досить чіткий: «Це вас турбують зі штабу. Ви вже набрали необхідну кількість людей на посади соцпрацівників? — Так. — А вони інструктаж у штабі пройшли? — Так, звичайно. — А вони члени партії чи ви їх тільки зараз приймаєте? — Ні–ні, брали тільки членів партії…»

Схожих записів — кілька, розмови — із представниками різних міст Сумської області.

Поспілкувавшись таким чином із директорами районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, член громадського руху «Чесно» у Сумах Андрій Рибалко виявив, що набір нових спеціалістів справді має яскраве партійне забарвлення. Тож учасники засідання координаційної ради громадського руху припускають, що адмінресурс в області на користь Партії регіонів уже ввімкнуто, і він почав працювати на вибори.

Місцеві політологи ще раніше висловили впевненість, що численні нібито фахівці, якими наповнили соціальні служби, насправді працюватимуть пропагандистами «регіоналів». А їх узяли на роботу немало — понад 300 осіб. Це — лише в Сумській області. Непоганий загін, кажуть експерти, та ще й за державні кошти!

Причетність до виборів таких новобранців певним чином підтвер­джує й лист «Про покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення», підписаний віце–прем’єром Сергієм Тігіпком та надісланий до обласних державних адміністрацій. Адже в ньому зазначено: державна дотація на утримання додаткових працівників передбачена лише на півроку. Невже цього часу буде достатньо для допомоги найуразливішим верствам?

«На нашу думку, основна та єдина функція додатково набраних чиновників — працювати на виборах за бюджетні кошти, агітуючи за Партію регіонів, — вважає координатор сумських «чесновців» Анна Товстуха. — А це апріорі ставить учасників виборчих перегонів у нерівні умови».